Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Chiko, ο Ανυπότακτος

Chiko, ο Ανυπότακτος
Ο Οζγκούρ Γιλντιρίμ υπογράφει την ιστορία του Chico, του Ανυπότακτου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους, από την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής του διάσημου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.

Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Panorama του Φεστιβάλ Βερολίνου του 2008 και χαρακτηρίστηκε ως η σύγχρονη εκδοχή του Σημαδεμένου.

Πρωταγωνιστής είναι ο πολυβραβευμένος Μόριτς Μπλάιμπτροϊ, ο οποίος ενσαρκώνει τον Τσίκο.

Ο Τσίκο και ο κολλητός του, ο Τιμπέτ, πιστεύουν πως τα χρήματα, η εξουσία και ο σεβασμός είναι τα μόνα που μετράνε για δύο νέους Τουρκικής καταγωγής στα προαστιακά γκέτο του Αμβούργου.

Ο Τσίκο χρησιμοποιεί το μυαλό του για να τραβήξει την προσοχή του Μπράουνι, ενός μεγαλέμπορα ναρκωτικών που ελέγχει όλα όσα οι δύο φίλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν.

Καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μπράουνι και γίνεται το δεξί του χέρι στον τοπικό υπόκοσμο των ναρκωτικών. Όταν όμως ο Τιμπέτ έρχεται σε σύγκρουση με τον βίαιο Μπράουνι, ο Τσίκο κινδυνεύει να χάσει όλα αυτά για τα οποία ρίσκαρε τη ζωή του: τη φήμη του, την κοινωνική του θέση και τη φιλία του με τον Τιμπέτ.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Οζγκούρ Γιλντιρίμ αναφέρει πως ο Chiko είναι ο δικός του Σημαδεμένος, με φόντο ένα προαστιακό γκέτο του Αμβούργου.

Καθώς δεν συμμερίζεται το Αμερικάνικο σύστημα που απλά μεταφέρει τη βία, το θόρυβο και το πιστολίδι στο Αμβούργο, δεν θα δείτε πουθενά τον Τσίκο να σκοτώνει καμιά εικοσαριά άτομα με ένα γεμάτο MG στη βίλα του.

Ο Γιλντιρίμ απλώς αρκείται στην πραγματικότητα. Όχι στην πραγματικότητα της Αμερικής, αλλά της δικής μας, της τουρκικής, της γερμανικής και της αλβανικής, η οποία είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Pelé: Η Ιστορία ενός Θρύλου, των Τζεφ & Μάικλ Ζίμπαλιστ
22.09.2016 15:46
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Pelé: Η Ιστορία ενός Θρύλου (Pelé: Birth of a Legend), σε σενάριο και σκηνοθεσία των Τζεφ & Μάικλ Ζίμπαλιστ.
Νοσταλγώντας το φως, του Πατρίσιο Γκουζμάν
19.09.2016 13:24
Η ΑΜΑ Films παρουσιάζει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Καννών του σημαντικού Χιλιανού σκηνοθέτη Πατρίσιο Γκουζμάν, Νοσταλγώντας το φως (NOSTALGIA DE LA CRUZ), από 22 Σεπτεμβρίου 2016 στους κινηματογράφους Άστυ και Πτι Παλαί.
Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Άφτερλωβ» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο
14.07.2016 14:04
Η ταινία «ΑΦΤΕΡΛΩΒ» (AFTERLOV), του Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.
Μια υπέροχη ιστορία, του Alfred Zeisler ξανά στους κινηματογράφους
21.06.2016 13:38
Η ταινία του Alfred Zeisler, Μια υπέροχη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Gary Grand και την ντίβα της εποχής Mary Brian, έρχεται, 80 χρόνια μετά, ξανά στους κινηματογράφους από τις 26 Ιουνίου 2016.