Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Μουσικό Σύνολο Ρωμιοσύνη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το Μουσικό Σύνολο Ρωμιοσύνη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το μουσικό σύνολο Ρωμιοσύνη θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την μουσική παράσταση Πατρίδα ζητάμε, κάθε Δευτέρα από τις 10 Νοεμβρίου 2014.


Το Μουσικό ΣύνολοΡωμιοσύνη παρουσιάζει ένα  μελωδικό οδοιπορικό στην Ελλάδα  της ελπίδας και της αντίστασης. Η παράσταση Πατρίδα Ζητάμε,είναι  ένα  ταξίδι  στην  ιστορία της νεώτερης  Ελλάδας μέσα από την τραγουδοποιία . Η μουσική αφήγηση περιλαμβάνει  αποσπάσματα από την ιστορία του πολιτικού τραγουδιού και η παράσταση πλαισιώνεται από κείμενα και ποιήματα των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών.


Ξεκινώντας από την εποχή της αυγής του Νέου Ελληνισμού, με βασικούς σταθμούς το ακριτικό και κλέφτικο τραγούδι . Ακολουθεί μια στάση στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1843 . Θα ακουστεί μιά ανθολόγηση  από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη και η διαδρομή συνεχίζεται με τα τραγούδια της Μικρασιατικής Καταστροφής  και φτάνει στη νεώτερη Ελληνική Ιστορία . Προχωράει με το πολιτικό τραγούδι της δικτατορίας του Μεταξά, επιλογές από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου , τα τραγούδια της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Η εποχή της ελληνικής μετανάστευσης, η δικτατορία του ’67 και η  Μεταπολίτευση ιδωμένα μέσα από την μουσική και λογοτεχνική δημιουργία.


Συντελεστές:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τεό Λαζάρου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Αλευράς
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Νίκος Μποφίλιος, Σταύρος Ξένος, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, Ηλίας Λογοθέτης, Νατάσσα Μουσάδη, Νατάσσα Μωϋσόγλου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΑΦΗΓΗΤΕΣ
Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Μανώλης Χατζηνάκης, Αιμίλιος Καλλιακάτσος

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Μπουζούκι:  Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Τόλιος, Γιώργος Χαραλάμπης
Μπαγλαμάς: Γιώργος Χαραλάμπης
Κιθάρα: Τάσος Ζάντζας , Αντώνης Νάτσιος
Τύμπανα: Βασίλης Χατζάκης
Κρουστά: Βάϊος Τσατσαλίδης
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Φυσαρμόνικα, Φλογέρες: Δημήτρης Κουφαλάκος
Πιάνο: Πέτρος Μπεράτης
Μπάσο: Βασίλης Καραχούτης
Μπάσο , Κιθαρα: Τεό Λαζάρου

www.romiosyni.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
24.01.2017 16:14
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Μ' αρέσει να ζω».
Η Άννα Ψυχογιού live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
05.12.2016 13:34
Η Άννα Ψυχογιού έρχεται από την Κρήτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να μας συστηθεί και να μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι «Έτσι μ' αρέσει να ζω».
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".