Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Απογεύματα στο φουαγέ με τους Γιάννη Γεωργιάδη και Νεφέλη Μούσουρα στο Θέατρο Ολύμπια

Απογεύματα στο φουαγέ με τους Γιάννη Γεωργιάδη και Νεφέλη Μούσουρα στο Θέατρο Ολύμπια

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων Απογεύματα στο φουαγέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου.


Aυτή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ο διακεκριμένος βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης και η ανερχόμενη πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με δύο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου: τη Σονάτα για βιολί και πιάνο Αρ. 3 σε Ρε ελάσσονα  op. 108 (1878-1888) του Γιοχάννες Μπραμς (1833-1897) και τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε Μι ύφεση op. 18 (1887-1888) του Ρίχαρντ Στράους (1864-1949).


Το μοναδικό αυτό ρεσιτάλ θα συνδυάσει το αγωνιώδες πάθος του Γιοχάννες Μπραμς και τη λυρική δεξιοτεχνία του Ρίχαρντ Στράους. Οι δύο συνθέτες συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους εκπροσώπους της εποχής του ρομαντισμού, ενώ φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Στράους.


Ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, ΗΠΑ, Μεξικό, Ν. Κορέα και έχει συμπράξει με γνωστές ορχήστρες όπως Φιλαρμόνια Λονδίνου, Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Φιλαρμονική Ορχήστρα Βουδαπέστης, Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Πράγας, Συμφωνιέττα Μπιρ Σέβα Ισραήλ κ.ά. υπό τη διεύθυνση σημαντικών αρχιμουσικών όπως Μ. Καρύδης, Λ. Καρυτινός, Α. Μυράτ, K. Καρύδης, Β. Φιδετζής, Ε. Μπατίς, Φ. Καράσκο, Ά. Φράνσις, Β. Βάλεκ κ.ά. Από το 2012 είναι εξάρχων της Ορχήστρας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ.

Η Νεφέλη Μούσουρα έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για Έλληνες πιανίστες, με το «Βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ 2014», ενώ από 8 ετών έχει πάρει α’ βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Εμφανίζεται ως σολίστ σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, σε φεστιβάλ (Ναυπλίου, Ντωυτσλάντσμπεργκ κ.ά.), καθώς και με συμφωνικές ορχήστρες (ΚΟΑ, Ορχήστρα Δωματίου «Ορφέας» Βιέννης  κ.ά). Έχει παίξει στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχει ηχογραφήσει για την αυστριακή εταιρεία Helbling.


Φωτό: Βασίλης Μακρής

Σχετικές ειδήσεις
Το γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα στο Θέατρο Ολύμπια
29.12.2016 17:00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 για να απολαύσουμε μία συναυλία αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι από τον 19ο στον 20ό αιώνα.
Θαλασσογραφίες στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια
23.11.2016 10:34
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια σε μία συναυλία με τίτλο Θαλασσογραφίες.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συναυλία με έργα Χανς Άισλερ και Κουρτ Βάιλ στο Θέατρο Ολύμπια
06.04.2016 11:06
Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 σε μία συναυλία με έργα Χανς Άισλερ και Κουρτ Βάιλ, στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια.