Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Φορμά: Δύο ημέρες για την φωτογραφία στο Ρομάντσο

Φορμά: Δύο ημέρες για την φωτογραφία στο Ρομάντσο

To ΦΟΡΜÁ είναι ένα διήμερο για τη φωτογραφία που περιλαμβάνει  μπαζάρ μεταχειρισμένων φωτογραφικών ειδών, παρουσιάσεις φωτογράφων, εκθέσεις και ανοιχτές συζητήσεις.


Σκοπός του ΦΟΡΜÁ είναι να συγκεντρώσει τους λάτρεις της φωτογραφίας κάτω από μια στέγη για ένα διήμερο ώστε να γνωριστούν, να συζητήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους αλλά και να εξετάσουν από κοντά μηχανές, φακούς και άλλα είδη.


Στο πλαίσιο του τρίτου ΦΟΡΜÁ, πέντε φωτογράφοι, τελειόφοιτοι της σχολής FOCUS, θα εκθέσουν δουλειά τους σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με καθηγήτρια την Μαριλένα Σταφυλίδου, οι Κοσμάς Σταθόπουλος, Τζοβάνα Χασίμι, Μυρτώ Στείρου, Αντώνης Χαλίδας και Τόνια Καλαφάτη, φωτογράφισαν backstage θεατρικών προβών και παραστάσεων, μουσικών δοκιμών, στησίματα εκθέσεων και ότι άλλο συνέβαινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, με στόχο να δημιουργηθεί ένα «πρωτότυπο καλλιτεχνικό ημερολόγιο.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 20.00, ενώ το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 19:30 θα γίνει προβολή όλου του έργου από τους φωτογράφους και ανοιχτή συζήτηση.


Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Έλληνες φωτογράφοι θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους, μετά τις 17.00 το απόγευμα, και στις 19.00 οι φωτογράφοι Jeff Vanderpool και Στέργιος Καράβατος θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των 5 εργαστηρίων με θέμα τη φωτογράφηση μνημείων που διοργάνωσε η MONUMENTA, θα εξηγήσουν την ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία και θα διατυπώσουν τις σκέψεις τους για μελλοντικές δράσεις.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Χρώμα: Έκθεση των μελών του f14-κοινόν φωτογράφων στην f14 gallery
23.05.2016 12:51
Κλείνοντας 10 χρόνια φωτογραφικής παραγωγής στην τοπική και διεθνή εικαστική σκηνή, το f14-κοινόν φωτογράφων παρουσιάζει την έκθεση “χρώμα” με έργα των μελών του στην f14 gallery, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.
Common Routes: έκθεση φωτογραφίας - φωτογραφικό οδοιπορικό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.03.2016 17:02
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Fokal με την Green Project, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν το Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.