«Θα βγούμε το Σαββατοκύριακο;»
«Έχω κλείσει burnout* στο στούντιο ρε συ»

*burnout, το: Διήμερο (συνήθως) διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου 5-15 άνθρωποι μαζεύονται όλοι μαζί σε έναν χώρο, συνήθως υπόγειο, και παράγουν ένα υλικό που κατά την (αρχική τουλάχιστον) άποψή τους θα αλλάξει τον ρου της μουσικής βιομηχανίας.

Τα υλικά τα οποία χρειάζεται ένας δίσκος, κατά τη γνώμη μας, είναι απλά και συγκεκριμένα: όρεξη, αισθητική, υπομονή, επιμονή και μεράκι. Εάν μάλιστα μιλάμε για συγκροτήματα που αποτελούνται από μέλη που αναγκάζονται να κάνουν αυτό που λέμε «πρωινή δουλειά» (το οποίο βέβαια μεταφράζεται ως «ολοήμερη δουλειά»), τότε προστίθεται άλλο ένα βασικότατο υλικό: η θέληση.

Είναι η θέληση να βιώσεις εκείνες τις στιγμές, που η κούραση της ημέρας θα μένει έξω από την πόρτα του στούντιο, την ώρα που εσύ θα βγάζεις την κιθάρα ή το συνθεσάιζερ από τη θήκη. Είναι η θέληση να ακούσεις το τικ του μετρονόμου λίγο πριν ξεκινήσεις το πρώτο γρατζούνισμα. Είναι η θέληση να συνεχίσεις, παρότι έχει πάει 5 το πρωί, δουλεύεις αύριο, νιώθεις ότι έχεις παίξει όσο καλύτερα γίνεται, αλλά οι ψυχασθενείς στο μέσα δωμάτιο σου ζητάνε να «δοκιμάσεις κάτι άλλο».

Καλά, μεταξύ μας τώρα, το επόμενο πρωί θα δηλώσεις άρρωστος έτσι;

Info: Οι Lower Cut ζουν και παίζουν shoegaze/dream rock μουσική στην Αθήνα. Κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Off my Head» από την Puzzlemusik μέσα στον Οκτώβρη του 2014.

Οι Lower Cut θα παρουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους Off My Head, σε ένα release party, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, στο Six D.O.G.S.