Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ανήσυχη συζήτηση για τα ιερά τέρατα της κάλτ λογοτεχνίας στο Public Συντάγματος

Ανήσυχη συζήτηση για τα ιερά τέρατα της κάλτ λογοτεχνίας στο Public Συντάγματος

Συνεχίζεται ο κύκλος «ανήσυχων» συζητήσεων με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος στις 23 Οκτωβρίου 2014 με θέμα τα ιερά τέρατα της καλτ λογοτεχνίας!

 

Τα Public, πάντα κοντά στους φίλους του βιβλίου,  παρουσιάζουν και τη νέα σεζόν τον κύκλο «ανήσυχων» συζητήσεων με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος! Με προσκεκλημένους γνωστούς συγγραφείς  και εξέχουσες προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο ή την πολιτική σκηνή , η Μικέλα Χαρτουλάρη θα συντονίζει έναν διάλογο ανάμεσα στους προσκεκλημένους και το κοινό γύρω από σημαντικά βιβλία της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής που ανοίγουν επίκαιρα ζητήματα.

 

Ο  νέος κύκλος των «ανήσυχων» συζητήσεων ξεκινά την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου  φέρνοντας στο προσκήνιο τα ιερά τέρατα της καλτ λογοτεχνίας Τόμας Πύντσον, Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, Ε.Χ. Γονατά , και ένα ερώτημα: αφού το μυστικό τους δεν είναι η δημοσιότητα, τότε ποιο είναι;

 

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου  (ομότιμη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),

Χρήστος Αστερίου (συγγραφέας, μεταφραστής),

Λευτέρης Καλοσπύρος (συγγραφέας),

Γιώργος Κυριαζής (μεταφραστής, τενόρος),

Θανάσης Μήνας (δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός στο Κόκκινο).

 

Επισκεφτείτε το blog των Public, blog.public.gr, και ενημερωθείτε για τους ομιλητές και τις θεματικές στις επόμενες «ανήσυχες» συζητήσεις με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος!

Σχετικές ειδήσεις
Στον Bob Dylan το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016
13.10.2016 16:30
Το φετινό βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον Bob Dylan "για τη δημιουργία νέων ποιητικών εκφράσεων μέσα από τη μέγαλη αμερικανική παράδοση του τραγουδιού", όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.
Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Φουγάρο
16.03.2016 15:37
Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας, και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20:00 με το φως των κεριών, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας.
Θέματα Λογοτεχνίας - Τεύχος 54
02.02.2016 11:41
Κυκλοφόρησε το τεύχος 54 των Θεμάτων Λογοτεχνίας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Μικρό Αφιέρωμα στον Γιώργο Μιχαηλίδη.
Νέα σειρά Ξένης Κλασικής Λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Μίνωας
04.12.2015 13:12
Ανακαλύψτε τη σειρά Ξένης Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μίνωας