Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανήσυχη συζήτηση για τα ιερά τέρατα της κάλτ λογοτεχνίας στο Public Συντάγματος

Ανήσυχη συζήτηση για τα ιερά τέρατα της κάλτ λογοτεχνίας στο Public Συντάγματος

Συνεχίζεται ο κύκλος «ανήσυχων» συζητήσεων με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος στις 23 Οκτωβρίου 2014 με θέμα τα ιερά τέρατα της καλτ λογοτεχνίας!

 

Τα Public, πάντα κοντά στους φίλους του βιβλίου,  παρουσιάζουν και τη νέα σεζόν τον κύκλο «ανήσυχων» συζητήσεων με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος! Με προσκεκλημένους γνωστούς συγγραφείς  και εξέχουσες προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο ή την πολιτική σκηνή , η Μικέλα Χαρτουλάρη θα συντονίζει έναν διάλογο ανάμεσα στους προσκεκλημένους και το κοινό γύρω από σημαντικά βιβλία της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής που ανοίγουν επίκαιρα ζητήματα.

 

Ο  νέος κύκλος των «ανήσυχων» συζητήσεων ξεκινά την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου  φέρνοντας στο προσκήνιο τα ιερά τέρατα της καλτ λογοτεχνίας Τόμας Πύντσον, Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, Ε.Χ. Γονατά , και ένα ερώτημα: αφού το μυστικό τους δεν είναι η δημοσιότητα, τότε ποιο είναι;

 

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου  (ομότιμη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),

Χρήστος Αστερίου (συγγραφέας, μεταφραστής),

Λευτέρης Καλοσπύρος (συγγραφέας),

Γιώργος Κυριαζής (μεταφραστής, τενόρος),

Θανάσης Μήνας (δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός στο Κόκκινο).

 

Επισκεφτείτε το blog των Public, blog.public.gr, και ενημερωθείτε για τους ομιλητές και τις θεματικές στις επόμενες «ανήσυχες» συζητήσεις με τη Μικέλα Χαρτουλάρη στο Public Συντάγματος!

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
20.12.2016 14:25
Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015, που αφορούν εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.
Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας
23.11.2016 12:20
Τι είναι η αστυνομική λογοτεχνία; Πρωτεϊκό λογοτεχνικό είδος που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας;
Ο Δημήτρης Ραυτόπουλος  στο Studio Μαυρομιχάλη για «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
16.11.2016 11:51
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται και φέτος, με καλεσμένο για την έβδομη συζήτηση τον κριτικό λογοτεχνίας και ίσως τον σημαντικότερο μελετητή του Άρη Αλεξάνδρου, τον Δημήτρη Ραυτόπουλο.
Οι υποψήφιοι για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015
14.11.2016 16:52
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, Μυθιστορήματος, Διηγήματος - Νουβέλας Ποίησης, Δοκιμίου-Κριτικής, Χρονικού-Μαρτυρίας. Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, στους οποίους κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.