Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Αναβολή - Kurt Rosenwinkel Solo Concert live στο Gazarte

Αναβολή - Kurt Rosenwinkel Solo Concert live στο Gazarte

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το guitarfor παρουσιάζει στην σκηνή του gazarte έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μουσικούς και κιθαρίστες, τον Kurt Rosenwinkel - Η συναυλία αναβάλλεται


Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια και με συνεργασίες με τους σπουδαιότερους μουσικούς του σήμερα όπως τον Brad Mehldau, Brian Blade, Mark Turner, Joshua Redman, Chris Potter αλλά και με «ογκόλιθους» της  τζαζ σκηνής όπως ο Joe Henderson, Paul Motian και Gary Burton, ο Kurt Rosenwinkel έχει κατορθώσει ν’ αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική .


Κατά διαστήματα εμφανίζεται ένας μουσικός, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει τόσο την δεξιοτεχνία ενός βιρτουόζου αλλά και την ιδιοφυΐα ενός σπουδαίου συνθέτη. Από τον Louis Armstrong ως τον Charlie Parker και τον John Coltrane, αυτοί οι «master» του αυτοσχεδιασμού μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα όρια και τις δυνατότητες των μουσικών τους οργάνων και να μας εκπλήσσουν με τις απεριόριστες ικανότητες τους.


Ο Kurt Rosenwinkel αναμφισβήτητα είναι ένας από αυτούς τους μουσικούς που έχουν επαναπροσδιορίσει την ηλεκτρική κιθάρα, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε το δικό του λεξιλόγιο στη Jazz μουσική σκηνή μέσω των εκπληκτικών του συνθέσεων. Είναι ο κιθαρίστας της γενιάς του, που έχει επηρεάσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την εξέλιξη και την αντίληψη μας για την jazz κιθάρα.
Όπως εύστοχα δηλώνει ο Eric Clapton:«The future of electric guitar is in safe hands. Kurt Rosenwinkel’s»


Για μυημένους και μή στον κόσμο της αυτοσχεδιαστικής Jazz μουσικής, αυτή είναι η ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία με έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της Jazz του σήμερα, τον Kurt Rosenwinkel.


http://www.kurtrosenwinkel.com

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Solo on Duet με τους Αλέκο Χριστίδη και Αντρέα Μνιέστρη live στο Beton 7
24.11.2016 13:56
Ο Αλέκος Χριστίδης και ο Αντρέας Μνιέστρης θα συναντηθούν στη σκηνή του Beton 7 για ένα solo on duet live, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.
O Jose Feliciano live στο gazarte
15.11.2016 15:54
Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος μουσικός Jose Feliciano, έρχεται για ένα live στο main stage του gazarte στις 28 Νοεμβρίου 2016.
Petros Klampanis Group live στο Gazarte
25.04.2016 14:39
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού... ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός και - σύμφωνα με το περιοδικό JazzTimes - έξοχος μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης - εμφανίζεται για πρώτη φορά μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο GAZARTE.
Αναβολή - David Murray, Geri Allen & Terri Lyne Carrington live στο Gazarte
22.04.2016 09:57
Το Power Trio των David Murray, Geri Allen και Terri Lyne Carrington, έρχεται στο Gazarte για ένα live που θα μας μαγέψει! - Η συναυλία αναβάλλεται