Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Καλλιτεχνικό Πράξη-κόπημα στην Αριστοτέλους

Καλλιτεχνικό Πράξη-κόπημα στην Αριστοτέλους
Η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να πάρει μία νέα εικαστική μορφή και να μετατραπεί σε μία αρένα ανταλλαγής, επαφής και επικοινωνίας.

Ο επιμελητής Σταμάτης Καζάρας, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων, οργανώνει μια ανίχνευση του ρόλου της τέχνης και των καλλιτεχνών -ως μορφές, κλειδιά- στην εξέλιξη νέων ιδεών σχετικά με τον δημόσιο χώρο, την ανανέωση του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από ένα Καλλιτεχνικό Πράξη-κόπημα.

Το event θα εξερευνήσει το ζήτημα του κατά πόσον εναλλακτικά πολιτιστικά προγράμματα στην Αριστοτέλους, μπορούν να εμπλέξουν το ευρύτερο κοινό και να συνεισφέρουν σε μια ουσιαστική αλληλεπιδραστική συμμετοχή στη πόλη.

Στη δράση συμμετέχουν τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παράγουν έργα για την πλατεία Αριστοτέλους, τα οποία θα έχουν αλληλεπιδραστική διάθεση και το κοινό θα μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στα έργα και να έρθει σε άμεση επαφή με αυτά.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι η Nicola Lane από τη Βρετανία, ο Μπέντζαμιν Λη Μάρτιν από τη Γαλλία και ο Martin Pfeifle από τη Γερμανία. 

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση θα ανοίξει με ένα κοντσέρτο κλασικού πιάνου με την διεθνούς φήμης Ισπανίδα πιανίστα Μαρία Γκαρθόν (Maria Garzon), η οποία θα ερμηνεύσει Dussek, και θα κλείσει μετά την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου έτσι ώστε η Αριστοτέλους να προσφέρει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της έναρξης του φεστιβάλ.

Μετά το τέλος της εγκατάστασης και της έκθεσης τα έργα θα δωρηθούν σε ιδρύματα Τέχνης της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη: Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στη 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα
02.09.2016 11:51
Μέχρι και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης να επισκεφθούν την έκθεση «Η Τυπογραφία ως καλλιτεχνική πράξη», που φιλοξενείται από τις αρχές Απριλίου στη Μονή Λαζαριστών, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια από τις τελευταίες ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα, στις 12:00 και στις 15:00. (μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00)
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.
Τρεις Χώροι, Τρεις Προσωπικές Διαδρομές, Τρεις Ζωγραφικοί Λόγοι: έκθεση στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
21.03.2016 11:26
Στην γκαλερί Λόλα Νικολάου, η Έλλη Χρυσίδου, η Ljiljana Jaric, και η Έμμυ Χατζηφωτιάδου, με διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία και πορείες, συναντώνται και συνδιαμορφώνουν μία κοινή εικαστική πράξη.