Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Τζόσουα Μπελ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Τζόσουα Μπελ στο Μέγαρο Μουσικής
Ο σταρ της κλασσικής μουσικής θα έρθει για πρώτη φορά στην χώρα μας για μια και μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 8 Οκτωβρίου 2008. Στις συναυλίες αλλά και στις ηχογραφήσεις η τολμηρή και χαρισματική του ερμηνεία έχει φέρει μία φρέσκια ματιά στα πιο δημοφιλή αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει κρυμμένα μουσικά διαμάντια και συνθέσεις νέων δημιουργών.

Η μοναδική αυτή συναυλία είναι η πρώτη του νέου Κύκλου συναυλιών  που φιλοξενεί φέτος το Μέγαρο Μουσικής και φέρει τον τίτλο Κορυφαίοι βιολιστές της εποχής μας.

Το ταλέντο του Τζόσουα Μπελ στο βιολί φάνηκε από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας υπό τον Ρικάρντο Μούτι.

Σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, ο Μπελ έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Έχει καταξιωθεί ως σολίστ αλλά και ως διευθυντής ορχήστρας,  και η πολύπλευρη προσωπικότητα του και η δημιουργική ανησυχία που τον διακρίνει τον έχουν οδηγήσει σε  δρόμους υψηλής ερμηνείας και δεξιοτεχνίας έχοντας έτσι δικαιωματικά κερδίσει τον σπάνιο τίτλο του Σούπερσταρ της Κλασσικής Μουσικής.
Σχετικές ειδήσεις
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Η Αΐντα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 11:43
Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής- Κτήριο Μ1), στις 20.00.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Ο Michael Nyman live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.02.2016 16:13
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της μινιμαλιστικής μουσικής, τον Μάικλ Νάιμαν, που θα παρουσιάσει με τη διάσημη μπάντα του τη συναυλία «Τhe Baroque Project».
Μπετόβεν-mania από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.02.2016 12:24
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας προσκαλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μία μαραθώνια συναυλία, που αναβιώνει τη θρυλική παρουσίαση των έργων του Μπετόβεν από τον ίδιο στη Βιέννη στις 22/12/1808.