Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τζόσουα Μπελ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Τζόσουα Μπελ στο Μέγαρο Μουσικής
Ο σταρ της κλασσικής μουσικής θα έρθει για πρώτη φορά στην χώρα μας για μια και μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 8 Οκτωβρίου 2008. Στις συναυλίες αλλά και στις ηχογραφήσεις η τολμηρή και χαρισματική του ερμηνεία έχει φέρει μία φρέσκια ματιά στα πιο δημοφιλή αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει κρυμμένα μουσικά διαμάντια και συνθέσεις νέων δημιουργών.

Η μοναδική αυτή συναυλία είναι η πρώτη του νέου Κύκλου συναυλιών  που φιλοξενεί φέτος το Μέγαρο Μουσικής και φέρει τον τίτλο Κορυφαίοι βιολιστές της εποχής μας.

Το ταλέντο του Τζόσουα Μπελ στο βιολί φάνηκε από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας υπό τον Ρικάρντο Μούτι.

Σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, ο Μπελ έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Έχει καταξιωθεί ως σολίστ αλλά και ως διευθυντής ορχήστρας,  και η πολύπλευρη προσωπικότητα του και η δημιουργική ανησυχία που τον διακρίνει τον έχουν οδηγήσει σε  δρόμους υψηλής ερμηνείας και δεξιοτεχνίας έχοντας έτσι δικαιωματικά κερδίσει τον σπάνιο τίτλο του Σούπερσταρ της Κλασσικής Μουσικής.
Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Η Αΐντα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 11:43
Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής- Κτήριο Μ1), στις 20.00.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.