Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ephemeral Graffiti

Ephemeral Graffiti
Η γκαλερί Qbox παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Ιάπωνα καλλιτέχνη Takehito Koganezawa στην Ελλάδα, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου 2008.
Ο τίτλος της έκθεσης Ephemeral Graffiti αντανακλά την εντύπωση που έκανε στον καλλιτέχνη ο τόπος του residency και θα παρουσιάσει videos, γλυπτά και ένα σχέδιο. Ο τίτλος παραπέμπει στα διαφορετικά στρώματα που συνθέτουν τον υλικό κόσμο καθώς και την εφήμερη φύση των πραγμάτων και τη ρευστή σχέση μεταξύ τους.

Η τελευταία του δουλειά δεν αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης, καθώς η διάθεσή του τον οδηγεί να δουλέψει με νέα μέσα. Έτσι, αναζητά την έμπνευση στην ίδια την τοποθεσία, αφήνει τον εαυτό του να γίνει μέρος του τοπίου, καταγράφει τη μνήμη του και συνθέτει τη νέα του έκθεση. 

Το σχέδιο Χωρίς τίτλο για τον καλλιτέχνη αποτελεί το σημείο αναφοράς και εκκίνησής του. Αποτελεί την υποσυνείδητη σκέψη του η οποία τον βοηθά να κάνει τη δουλειά του τρισδιάστατη.

Τα γλυπτά του είναι για εκείνον μια αυθόρμητη πράξη. Ο Koganezawa μετατρέπει ένα κλαδί δέντρου σε \"κινούμενο\" αντικείμενο. Χωρίς να επεξεργαστεί το ξύλο, του προσθέτει λεπτομέρειες από χαρτί και το τοποθετεί σε νέο χώρο.

Καθώς το παρατηρεί βρίσκει το όριο μεταξύ φύσης και επιδέξιου χειρισμού της. Με χιουμοριστική διάθεση, το μεταμορφώνει σε ένα κινούμενο σουρεαλιστικό ον, μίνιμαλ αισθητικής.
Σχετικές ειδήσεις
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
The twisted riddle of our existence: Έκθεση του Φάνη Λογοθέτη στην Γκαλερί Cube
05.09.2016 11:57
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 την καινούρια δουλειά του Φάνη Λογοθέτη στην ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “The twisted riddle of our existence”.