Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εντροπία από την Αλεξία Φάλλα στα 49α Δημήτρια

Εντροπία από την Αλεξία Φάλλα στα 49α Δημήτρια

Τα 49α Δημήτρια φιλοξενούν στα Σφαγεία στη Θεσσαλονίκη την παράσταση χορού Εντροπία, από την Αλεξία Φάλλα, για δύο βραδιές στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2014.


Η δυσκολία του σώματος πάνω στη μεταβαλλόμενη επιφάνεια και η δυσκολία του μυαλού στη μεταβαλλόμενη καθημερινότητα. Μια σόλο παράσταση, όπου χορός και εικαστική εγκατάσταση δημιουργούν ένα αλληλοεξαρτώμενο σύστημα ισορροπίας – ανισορροπίας. Πάνω σε αυτό, το ανθρώπινο στοιχείο, εκτεθειμένο στο φαινόμενο της βαρύτητας, προσπαθεί να ορθοποδήσει, να σταθεί, να
περπατήσει.


Η Αλεξία Φάλλα είναι χορεύτρια-performer με βάση την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνεχίζοντας την κατάρτισή της στο χορό, την κίνηση και τα εικαστικά συνεργάστηκε με καλλιτέχνες , μεταξύ των οποίων ο Δάφνις Κόκκινος, Manuel Vason, Laurel Tentindo - TBDC Education program, New York City Center.

Η πρώτη της προσωπική δουλειά της, ‘Last Chance’, παρουσιάστηκε στο 2ο Φεστιβάλ Χορού Θεσσαλονίκης το 2012. Η performance ‘Συνοδοιπόροι’, συνέργεια με τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, παρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και στο Re-Culture Festival στην Πάτρα.


Ιδέα-Σκηνοθεσία- Εκτέλεση: Αλεξία Φάλλα
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Φαίη Πανουσοπούλου
Σχεδιασμός-Μελέτη Εγκατάστασης: Γιώργος Γκιάτας / ΜOCK Architecturedesing
Εκτέλεση Εγκατάστασης: Κώστας Πασχαλίδης
Κοστούμι: Σπύρος Ζανιάς
Φωτιστική Εγκατάσταση: Μαρία Λαζαρίδου , Δήμητρα Αλουτζανίδου
Μουσική: Σπύρος Εμμανουηλίδης
Φωτογραφία: Νίκος Κωστόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Εν αναμονή, της ομάδας AleaJactaEst στο Τρένο στο Ρουφ
29.09.2016 12:09
Η παράσταση "Εν αναμονή" της AleaJactaEst που θα πραγματοποιηθεί 3-9 Οκτωβρίου 2016 στο τρένο στο Ρουφ στα πλαίσια της Εβδομάδας Σύγχρονου Χορού - Compartments Dance Project.
Fort da (Πώς έμαθα να περιμένω) της Λεωνής Ξεροβάσιλα στα Αισχύλεια 2016
14.07.2016 12:20
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Fort da (Πώς έμαθα να περιμένω), την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.
Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες και τους κι όμΩς κινείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
29.03.2016 16:46
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Η Belleλen ταξιδεύει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη
09.03.2016 11:33
Αμέσως μετά την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λαμία, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Ερεβάν της Αρμενίας το τελευταίο έργο του Δημήτρη Φοινίτση, «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης», παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο BlackBox από την Τετάρτη 16 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21:30.