Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Gomorra στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το Gomorra στις Νύχτες Πρεμιέρας
Η ταινία έρχεται από την filmtrade για να παρουσιαστεί στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Το Gomorra έχει πάρει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2008 και πρόκειται να μας μαγέψει.

Η παραγωγή της ταινίας είναι ιταλική, σε σκηνοθεσία του Matteo Garrone και πρωταγωνιστές τους Salvatore Cantalupo, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale και Toni Servillo.

Πρόκειται για μία ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Ρομπέρτο Σαβιάνο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς στην Ιταλία και έχει πάρει  εξαιρετικές κριτικές.
 
Δύναμη, χρήμα και αίμα: το «αντίτιμο» που οι κάτοικοι της επαρχίας της Νάπολης Καζέρτα πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Σχεδόν ποτέ δεν έχουν επιλογή, και σχεδόν πάντα αναγκάζονται να υπακούσουν τους κανόνες του «συστήματος», της Καμόρα. Μόνο λίγοι τυχεροί μπορούν ακόμη να διανοηθούν μια «φυσιολογική» ζωή.

Πέντε διαφορετικές ιστορίες σε ένα βίαιο σενάριο , που διαδραματίζονται σε έναν σκληρό και προφανώς φανταστικό κόσμο, αλλά που έχουν τις ρίζες τους στην πραγματικότητα.

Οι προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class στις 22.00 (μόνο για δημοσιογράφους) και στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επίσημη προβολή για το κοινό, στο Αττικόν Cinemax Class, στις 20:30, παρουσία του σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε, ο οποίος την ίδια μέρα στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος στις Νύχτες Πρεμιέρας
22.09.2016 15:59
Το ντοκιμαντέρ «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ» θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.
Η Τελευταία Παραλία, των Θάνου Αναστόπουλου και Davide Del Degan στις Νύχτες Πρεμιέρας
15.09.2016 15:19
Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου και του Davide Del Degan “Η Τελευταία Παραλία” (L’Ultima Spiaggia) που θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00 στον κινηματογράφο Δαναό.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.