Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

On the blink

On the blink
Το Θέατρο Χοροροές παρουσιάζει χορογραφικά στιγμιότυπα και θεατρικές καταστάσεις από την Default Company, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι και το Μάιο, σε μία ενιαία παράσταση .

Ο τίτλος της παράστασης On the blink μεταφράζεται με αρκετούς τρόπους, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν όλοι μαζί συνδυασμένοι την ενιαία έννοια του συγκεκριμένου project.

Οn the blink = out of order, blink = ανοιγοκλείνω τα μάτια, on the blink = πάνω στο κλείσιμο του ματιού, με χαμένη ορατότητα, με χωρίς βλέμμα, αλλά και blink = μια διακοπή, blink = μια διακοπή που εγγυάται τη συνέχεια, blink = μια ευεργετική διακοπή, ένα ευεργετικό λάθος.

Λοιπόν: on the blink=κοιτώντας χωρίς να βλέπω, όπως όταν σε βλέπω χωρίς να σε βλέπω, όπως όταν κλείνω τα βλέφαρα για να σε δω, γιατί αν όπου blink: έρωτας, τότε έρωτας = εκείνο το ευεργετικό λάθος, εκείνη η ευεργετική διακοπή, εκείνη η διακοπή που εγγυάται τη συνέχεια…

Η σκηνοθεσία είναι της Καλλιρρόης Παπαδοπούλου, η επιμέλεια κίνησης της Ξένιας Θεμελή, η πρωτότυπη μουσική των Χρύσανθου Χριστοδούλου , Lou R., Henry P., τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, ο σχεδιασμός των φωτισμών του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου και η οπτική επικοινωνία των Designers united-Δημήτρη Κολιαδήμα, Δημήτρη Παπάζογλου.

Ερμηνεύουν οι Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Αλέξης Τσιάμογλου και Χρύσανθος Χριστοδούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Διακοπή της παράστασης «Ισορροπία του Nash» από το Εθνικό
28.01.2016 16:39
Η παράσταση Ισορροπία του Nash που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
«Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών
04.12.2015 15:36
Το θεατρικό έργο «ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ» της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη.