Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Lorin Maazel: Η μεγάλη Πρεμιέρα της MSO of Athens στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αφιέρωμα στον Lorin Maazel: Η μεγάλη Πρεμιέρα της MSO of Athens στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, η Ορχήστρα που ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, επιχειρώντας μια ανατρεπτική, ανανεωτική και ελπιδοφόρα εμφάνιση στο μουσικό τοπίο της Ελλάδας, ετοιμάζεται για τη μεγάλη της Πρεμιέρα .


Στις 10 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συναυλία της MSO of Athens στο Concert House της Ορχήστρας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .


Θα παρουσιαστούν τα εξής έργα, με τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου:

Beethoven, Overture Egmont, Op. 84,
Beethoven, Piano Concerto No 4 in G major, Op. 58 και
Dvořák, Symphony No 9 in E minor, "From the New World", Op. 95Το Πρόγραμμα είναι αφιερωμένo στον μεγάλο Μαέστρο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας ένα αξιοσημείωτο μουσικό έργο , τον Lorin Maazel. Περιλαμβάνει έργα - ορόσημο της μουσικής προσέγγισης του κορυφαίου Αρχιμουσικού, ειδικά μέσω της συνεργασίας του με τη New York Philharmonic Orchestra, όπως την Ουβερτούρα Egmont και τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου.


Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης ένα σπουδαίο concerto για πιάνο , χαρακτηριστικό δείγμα της δεύτερης και ιδιαίτερα παραγωγικής συνθετικής περιόδου του Beethoven, με σολίστ τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ο Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας έχει ερμηνεύσει με τη Philharmonia Orchestra of London και την Czech Philharmonic Orchestra, αποσπώντας θερμές κριτικές για την ιδιαίτερη ερμηνευτική του προσέγγιση.


Για επιπλέον πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens www.msoath.weebly.com

Σχετικές ειδήσεις
Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα
25.10.2016 11:45
Στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή βραδιά παρουσίασης του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος 2016-2017 της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό του αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
In the clear: αφιέρωμα στον Marc Blitzstein από την ομάδα Ραφή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.02.2016 13:50
Μετα την επιτυχία που σημείωσε η μουσική performance για τον συνθέτη-λιμπρετίστα Marc Blitzstein "In the clear" στο Θέατρο Πόρτα, η Ομάδα Ραφή επανέρχεται με μια ακόμα παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Παρασκευή 26/2, 21:00), ανανεωμένη και τολμηρή.
Τρία κοντσέρτα για πιάνο και μία συμφωνία από την MSO στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.01.2016 17:18
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν τρία κοντσέρτα για πιάνο των: J. S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, από τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο, και μία από τις πιο γνωστές Συμφωνίες του W. A. Mozart, την οποία συνέθεσε στα 17 του χρόνια.