Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το ΕΜΣΤ στο Ωδείο Αθηνών

Το ΕΜΣΤ στο Ωδείο Αθηνών
To Eθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει στις 30/9 την προσωρινή εγκατάστασή του στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου Φιξ που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του. Παράλληλα εγκαινιάζονται οι εκθέσεις David Claerbout και Ulrich Rückriem. Σκιές της πέτρας, καθώς και άλλες εκθέσεις με επιλογές από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά σύνολα του Ωδείου Αθηνών.

Στην έκθεση του David Claerbout θα παρουσιαστούν οκτώ βίντεο εγκαταστάσεις από το 1996 μέχρι σήμερα. Ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να έχει μια συνολική εικόνα του έργου του Claerbout και να δει την εξέλιξη της εικαστικής του έρευνας από το 1996 που δημιούργησε το πρώτο του βίντεο.

Στην έκθεση Ούλριχ Ρούκριμ, σκιές της πέτρας ο καλλιτέχνης μέσα από τη χρήση ενός απλού γεωμετρικού λεξιλογίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο σύνολο σχεδίων, στατικό και κινητικό, προκαθορισμένο και απρόβλεπτο, ερμητικό και ανοιχτό, αυστηρό και παιγνιώδες, προκαλώντας τη φαντασία και την αντίληψη του θεατή. 

Τέλος, κάθε μήνα το ΕΜΣΤ θα επιλέγει από τις συλλογές του ένα έργο και έναν καλλιτέχνη που θα πλαισιώνουν τις βασικές του εκθέσεις.

Για τον Οκτώβριο, το Μουσείο επιλέγει να παρουσιάσει ως Έργο του μήνα το Ταξίδι,του Στήβεν Αντωνάκου και ως Καλλιτέχνη του μήνα τον Στηβ Ρόντεν με ηχητικές εγκαταστάσεις.
Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
«Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα»: έκθεση από το ΕΜΣΤ και το M HKA
26.10.2016 13:24
Η πρώτη έκθεση που θα εγκαινιάσει τον χώρο των Περιοδικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ ταυτόχρονα με το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, είναι μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).
Μ.Ε.Σ.Α.: Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων από το ΕΜΣΤ
24.06.2016 11:29
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο των δράσεων ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ και της ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της τέχνης και των θεσμών, παρουσιάζει το Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων (Μ.Ε.Σ.Α.).
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.