Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Tradition Today: exploring conditions to recreate it: έκθεση από το ΝΕΟΝ στο Σπίτι της Κύπρου

Tradition Today: exploring conditions to recreate it: έκθεση από το ΝΕΟΝ στο Σπίτι της Κύπρου

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει στο Σπίτι της Κύπρου την έκθεση Tradition Today: exploring conditions to recreate it, σε επιμέλεια του Σταύρου Καβαλλάρη, από τις 7 Οκτωβρίου 2014.


H έκθεση "Tradition Today: exploring conditions to recreate it" προσπαθεί να εξετάσει την αλλαγή των συνθηκών ή παραστάσεων που έχει ο καθένας από εμάς για την παράδοση και όχι το υποκείμενο καθαυτό. Μία τέτοιου είδους προσέγγιση ορίζει και τις αιτιώδεις σχέσεις των προσωπικά μεμονωμένων εκδοχών μας, οι οποίες αποτελούν κλειδί για την αλληλοεπίδραση και κατανόηση της (κυκλικής) σχέσης ανάμεσα στην αιτία και το αποτέλεσμα, ενώ, ταυτόχρονα, προσδιορίζουν τη «συστημική» παράδοση ως έναν μη δόκιμο, για την ώρα, όρο.


Στο θεωρητικό κείμενο της έκθεσης «Jackie και Συναισθησία», ο επιμελητής Σταύρος Καβαλλάρης χρησιμοποιεί ως κεντρικό σημείο ανάπτυξης του το ομώνυμο κεφάλαιο από το βιβλίο του πολιτισμικoύ κριτικού και συγγραφέα, Wayne Koestenbaum, ‘Jackie Under My Skin’, προκειμένου να υποδηλώσει ότι η εξιστόρηση ως μεταφορά λειτουργεί και ως αναλογική αντιστοιχία χωρίς ανάγκη ανάλυσης. Απλά υπάρχει.


Οι δεκαέξι (16) Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Βαγιάτας, Βαλεντίνος, Ναταλί Γιαξή, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Αντώνης Κατσούρης, Μαρίνα Κασσιανίδου, Lexileictous, Τζένη Μαρκέτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Απόστολος Ντελάκος, Έφη Σπύρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου και Versaweiss ενώ η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ.


Έργο: Theo-Mass - Lexileictous
Photographer | NataliaTsoukala

Σχετικές ειδήσεις
Η Παράσταση: ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη
29.11.2016 13:23
Η ιστορική παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τον Ζάφο Ξαγοράρη και το έργο του ‘Η Παράσταση’, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ τον Δεκέμβριο 2016.
Βαλτινός – Εικαστικώς... στο Σπίτι της Κύπρου
04.11.2016 17:20
Εικαστικά έργα εμπνευσμένα από την πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού, παρουσιάζονται στο Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ΒΑΛΤΙΝΟΣ – Εικαστικώς…, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Transplantation II: Έκθεση της Έφης Σαββίδη στο Σπίτι της Κύπρου
27.09.2016 15:08
Το Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο του εικαστικού του προγράμματος, παρουσιάζει από τις 3 Οκτωβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Έφης Σαββίδη με τίτλο TRANSPLANTATION II σε επιμέλεια της ιστορικού – κριτικού τέχνης Θάλειας Στεφανίδου.
Make today to build tomorrow: έκθεση στο metamatic:taf
13.01.2016 15:22
Το metamatic:taf έχει τη μεγάλη χαρά να συνεργαστεί με το Flux Laboratory φιλοξενώντας την έκθεση Make today to build tomorrow που εγκαινιάζεται με την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου.
Exploring the Perception of Desolation: Ομαδική έκθεση στην Depo Darm
14.12.2015 13:32
H ομαδική έκθεση που παρουσιάζει η Depo Darm, με τίτλο “Εxploring The Perception of Desolation" θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 και η παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουρίου 2016.