Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παλαιά Μουσική στον Άγιο Πάυλο με τους Ex Silentio

Παλαιά Μουσική στον Άγιο Πάυλο με τους Ex Silentio

Μια χαμηλή πτήση πάνω από τη Φλωρεντία του 15ου αιώνα, την «Αθήνα του Μεσαίωνα» όπως την αποκαλούσαν, θα μας προσφέρει στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2014, το σχήμα Ex Silentio στο φετινό, καθιερωμένο πλέον φθινοπωρινό διήμερο Παλαιάς Μουσικής στον Άγιο Παύλο.

 

Στην Φλωρεντία λοιπόν, και συγκεκριμένα, την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία ο Λαυρέντιος ο Μεγαλοπρεπής, του ξακουστού και πανίσχυρου οίκου των Μεδίκων. Καλλιεργημένος, μαικήνας πολλών καλλιτεχνών και ποιητής ο ίδιος, δημιούργησε στην πόλη τις προϋποθέσεις που επέτρεψαν την άνθηση των τεχνών και του πνεύματος, καθιστώντας την λίκνο της Αναγέννησης. Εκεί, θα μεταφερθούμε νοερά, μέσα από έργα των Heinrich Isaac, Lorenzo da Firenze, Guillaume Dufay, αλλά και τα περίφημα canti του φλωρεντινού καρναβαλιού με τα οποία οι Φλωρεντίνοι υποδέχονταν την άνοιξη...

 

Ex Silentio:

Θεοδώρα Μπάκα - τραγούδι

Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος

Ηλέκτρα Μηλιάδου, Δημήτρης Τίγκας - βιέλα & βιόλα ντα γκάμπα

 

Την μουσική διεύθυνση και την επιμέλεια της σειράς υπογράφει ο Δημήτρης Κούντουρας

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στις «Αυλές της Ανατολής» με το Σύνολο Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.11.2016 15:58
Το σύνολο Ex Silentio [Εξ Σιλέντσιο], υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ένα συναρπαστικό ταξίδι στις μεσαιωνικές Αυλές της Ανατολής, που σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του ετήσιου Κύκλου Παλαιάς Μουσικής στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς
18.11.2016 16:46
Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Ιάσων Μαρμαράς εμφανίζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2016 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" στην Αγγλικανική εκκλησία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο: τον Οκτώβριο η 7η έκδοση συναυλιών
02.09.2016 17:24
Η 7η έκδοση της σειράς "Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο" υπόσχεται ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο με τους Γιώργο Γουμενάκη & Γεράσιμο Χοϊδά
06.05.2016 15:08
O μαντολινίστας Γιώργος Γουμενάκης και ο τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, μας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου σε μια μαγευτική διαδρομή με οδηγούς ιστορικά όργανα εποχής.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.