Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Οκτώβριος γεμίζει μουσική με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ο Οκτώβριος γεμίζει μουσική με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Έργα καταξιωμένων Ρώσων και Ελλήνων συνθετών, πρωτοπόρες συνεργασίες και συμπράξεις με φημισμένους Έλληνες καλλιτέχνες περιλαμβάνει ο φετινός Οκτώβριος 2014 για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

 

• Η Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με τα 49α Δημήτρια, συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή και παρουσιάζει, στις 10 Οκτωβρίου 2014, το 1ο Κοντσέρτο για βιολί , σε λα-ελάσσονα, έργο 77  του Ντίμτρι Σοστακόβιτς και τη Σεχραζάτ, έργο 35 του Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ από το ανατολίτικο παραμύθι Χίλιες και Μία Νύχτες. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας


Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€

 

• Με έξι φημισμένους πιανίστες και την καταξιωμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου θα συμπράξει η Κ.Ο.Θ σε μια εορταστική συναυλία , στις 17 Οκτωβρίου 2014, για να τιμήσει τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, θα παρουσιάσει έργα Σοστακόβιτς, Νικήτα, Ριάδη, Ανισέγκου και Βέρντι. Σολίστ στο πιάνο θα είναι οι: Δόμνα Ευνουχίδου , Λόλα Τότσιου, Αντώνης Ανισέγκος, Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Μελίνα Τσινάβου.

 

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€

 

• Με μια πανηγυρική συναυλία η Κ.Ο.Θ. θα γιορτάσει, στις 26 Οκτωβρίου 2014, την ημέρα που τιμάται η μνήμη του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την Εθνική Επέτειο, με έργα των καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών Μιχαηλίδη, Σκαλκώτα, Σαμαρά, Καλομοίρη και Μάντζαρου και του φιλέλληνα Ραβέλ, υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Άλκη Μπαλτά. Με την Κ.Ο.Θ. συμπράττουν η μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου. Στην εκτέλεση των έργων του Μανώλη Καλομοίρη και του Νικόλαου Μάντζαρου η Κ.Ο.Θ. συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Έναρξη: 21:00

Εισιτήρια: 20€, 12€, 8€

 

• Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κ.Ο.Θ. διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο πλαίσιο του θεσμού Νέοι Καλλιτέχνες για το 2014, στις 31 Οκτωβρίου 2014. Οι τρεις φιναλίστ που θα προκύψουν μετά από μια σειρά μουσικών «δοκιμασιών» θα κληθούν να διευθύνουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα Γ. Στράους, Σούμαν και Μπραμς.

 

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Γκούσταβ Μάλερ: Πέμπτη Συμφωνία, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.03.2016 12:18
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 την εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Α. Στέφανου Τσιαλή.