Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Blues Revenge live στο metamatic:taf

Blues Revenge live στο metamatic:taf

Το metamatic:taf με χαρά θα φιλοξενήσει ζωντανά τους Blues Revenge με τον Δημήτρη Πολύτιμο τη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στις 21:30.

 

Οι Blues Revenge είναι ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz και δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.

 

Ο Ανδρέας Γκομόζιας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες της Ελληνικής blues σκηνής, που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας, όπως R’n’B, soul, rock και jazz. Παίζει κιθάρα από το 1980 με συμμετοχή στους “Blues Family” και το 1993 ιδρύει τους “Drifting Around”. Ξεχωρίζει για την εκπληκτική αυτοδίδαχτη και επικοινωνιακή τεχνική του και τις αμέτρητες live εμφανίσεις του, καθώς έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες μουσικούς και έχει ανοίξει τις συναυλίες των: Peter Green, Snowy White, Mick Taylor, John Mayall, Nine Below Zero, Nazareth, Paul Lamp και Eric Sardina.

 

Το καλοκαίρι του 2008 μαζί με τον Τάσο Δρίτσο στο μπάσο και τον Χρήστο Ανδριανό στα τύμπανα δημιουργεί τους Blues Revenge, ένα group που κινείται από το ηλεκτρικό blues του Chicago ως το jump blues της Δυτικής Ακτής και από το rock blues της Βρετανίας ως το jazz blues της Νέας Υόρκης, παίζοντας κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin' Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream και πολλών άλλων.

 

Μαζί τους ο Δημήτρης Πολύτιμος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία (81 ετών), έλληνας ροκ καλλιτέχνης ο οποίος κλείνει φέτος σαράντα εννιά χρόνια on the road. Ο εξαιρετικός πιανίστας και κιμπορντίστας Δημήτρης Πολύτιμος ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική. Ασχολήθηκε πρώτα με την jazz και το 1964, εμφανίζεται στο ιστορικό club Κουκουβάγια παίζοντας πιάνο . Τον επόμενο χρόνο μπαίνει στο θρυλικό rock συγκρότημα MGC και παίρνει έναν καθαρά rock περιπετειώδη δρόμο. Το 1968 φυλακίζεται μαζί με τον Πουλικάκο. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1969 φεύγει στο Παρίσι όπου συνεργάζεται με τους Aphrodite’s Child στον ιστορικό δίσκο τους 666. Ταξιδεύει σε Αμερική και Ινδία και μετά την μεταπολίτευση επιστρέφει στην Ελλάδα και συμμετέχει σε ιστορικούς δίσκους του ελληνικού rock και παρευρίσκεται σε γεγονότα σταθμούς.

 

Ανδρέας Γκομόζιας - Κιθάρα, φωνή

Τάσος ΔρίτσοςΜπάσο

Χρήστος Ανδριανός – Τύμπανα

 

Special guest: Δημήτρης Πολύτιμος – πιάνο, keyboard

Σχετικές ειδήσεις
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Οι Blues Cargo live στο Lazy Club
07.07.2016 14:45
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, έρχεται ακόμα μία αξέχαστη βραδιά με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Ελληνικής σκηνής, στο Lazy Club.
Ο Marc Perrenoud και το τρίο του live στο metamatic:taf
12.05.2016 15:40
Tο metamatic:taf υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό Marc Perrenoud την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30, σε ένα μοναδικό live με το Marc Perrenoud Trio.
Οι Blues Cargo live στο Oρφέας Café
27.04.2016 13:02
Μία blues βραδιά έρχεται στο Oρφέας Café το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής, με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις.
Οι Blues Revenge live στο Beton 7
19.01.2016 14:25
Οι Blues Revenge θα εμφανιστούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 για ένα live στο Beton 7.