Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ταυτότητα και Ιδιαιτερότητα: Έκθεση του Χάρη Μητρούση στη Myrό Gallery

Ταυτότητα και Ιδιαιτερότητα: Έκθεση του Χάρη Μητρούση στη Myrό Gallery

Η Myrό Gallery παρουσιάζει την έκθεση έργων του Χάρη Μητρούση με κείμενα του Πάρη Καπράλου,Ταυτότητα και Ιδιαιτερότητα” στον χώρο του Πωλητηρίου της, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται 14 φυσιογνωμικά πορτραίτα προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών που -αν και λιγότερο γνωστοί από άλλους- επηρέασαν καταλυτικά την σύγχρονη σκέψη και τον σημερινό πολιτισμό μας. Στα κείμενα που συνοδεύουν κάθε πίνακα αποτυπώνεται συνοπτικά η βιογραφία καθενός από τους εικονιζόμενους και επισημαίνεται μία ιδιαιτερότητα του, που αντικατοπτρίζει. Πρόσωπα,πρόσωπα,πετυχημένοι,γνωστοί,κοντινοί και μακρινοί .με το μυστήριο της ζωής κλεισμένο καλά στα χαρακτηριστικά τους. Αυτό που ψάχνεις εσύ ώμος. είναι κάτι συγκεκριμένο. Πως αντιμετώπισαν τους φόβους τους, δεν ξέρουμε αν τους νίκησαν ποτέ. Σε κοιτάζουν σαν σύγχρονες σφίγγες, και στον λογισμό σου σχηματοποιείται ως αντίβαρο ο εαυτός σου. Αν και αναπαραστάσεις προσώπων στο χαρτί, στο μυαλό σου γίνονται συνείδηση, ένας  κόσμος, "που βασιλεύει το βλέμμα των άλλων". “Ζωγραφίζω για να γαντζωθώ στο πρόσωπο της ζωής”,λέει ο Τζακομέτι. Τι άραγε μας κάνει να θυμόμαστε έντονα τα πορτρέτα του Rembrandt; Πόση αλήθεια μπορεί να φορέσει ένα πρόσωπο, αν απογυμνωθεί από την προσωπική του ιστορία. Η επιτυχία επισκιάζεται από την ευτυχία, χάνεται μπροστά της...

 

Ο Χάρης Μητρούσης είναι έλληνας ζωγράφος που γεννήθηκε στην Αλβανία, έζησε στην Γαλλία, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι γνωστός για τα ζωγραφικά του σχέδια και τα πορτραίτα του και πολλά έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Ο Πάρης Καπράλος είναι διευθυντής της Myrό Gallery. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Design και Ψηφιακή Τυπογραφία στο Stoke on Trent της Μ. Βρετανίας, εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια ως δημοσιογράφος σε Αθηναϊκές εφημερίδες, ενώ πλέον ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

 

Έργο: Paul Erdős

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
cosmos unbaptized: Έκθεση του KREUZ στην Dépôt Art Gallery
12.07.2016 16:28
Η Dépôt Art Gallery, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρες 20:00 – 23:00 στα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού καλλιτέχνη KREUZ με τίτλο: «cosmos unbaptized».
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.