Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Έργα ΕκΤελέστηκαν: Έκθεση του Νίκου Τερζή στη γκαλερί Παπατζίκου

Έργα ΕκΤελέστηκαν: Έκθεση του Νίκου Τερζή στη γκαλερί Παπατζίκου

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, στις 8 το βράδυ, η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ εγκαινιάζει την 2η  ατομική έκθεση του Νίκου Τερζή, με τίτλο «ΕΡΓΑ ΕκΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ».

 

Σας καλούμε σε μια διαδραστική έκθεση αποτελούμενη από δύο μέρη:

Tο πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει προσχέδια για μελλοντικές αφίσες.

Το δεύτερο μέρος θα συντελεστεί με τη βοήθειά σας.

 

Ο Ν. Τερζής εκτός των άλλων σημειώνει:

(...) Η φράση ‘’έργο εκτελέστηκε’’ με βασανίζει χρόνια. Παντού και πάντα σε όλο τον κόσμο ‘’εκτελέστηκαν και εκτελούνται έργα’’. Κάποιοι εκτελούν έργο χτίζοντας Παρθενώνες ζωγραφίζοντας Γκουέρνικες, και κάποιοι ανατινάζοντας π.χ. γλυπτά του Βούδα και καταστρέφοντας πολιτιστικές κληρονομιές! Κάποιοι άλλοι ζωγραφίζουν Τζοκόντες προς τιμήν της γυναίκας και άλλοι εκτελούν αυτή την ίδια. (...)

 

100 πίνακες - 100 γυναικείες μορφές ..( έργα τέχνης) ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ... ΕΓΩ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΕΡΓΟ (ζωγραφικό) ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ...

 

Βιογραφικό

Ο Νίκος Τερζής (1961) γεννήθηκε στο Αμμόβουνο Ορεστιάδας Έβρου. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Βαρσοβίας στην Πολωνία από το 1981 μέχρι το 1987 με πτυχίο στη ζωγραφική, χαρακτική και τέχνη της αφίσας, όπου έλαβε ειδική διάκριση. Έκανε το μεταπτυχιακό του  στην τέχνη της αφίσας και της ζωγραφικής, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Βαρσοβίας από το 1987 μέχρι το 1990 με καθηγητές τους:  Teressa Pagowska (ζωγραφική) και Julian Palka (αφίσα). Ταυτόχρονα εργάστηκε ως  βοηθός στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια των δυο αυτών καθηγητών.

 

Ζει, εργάζεται και δημιουργεί στη Στοκχόλμη.

Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών Σουηδίας (Οργανισμού Καλών Τεχνών) (KRO) και μέλος της οργάνωσης Σουηδών Χαρακτών.

Αντιπρόεδρος του συλλόγου καλλιτεχνών του Δήμου Huddinge στη Σουηδία.

Επίσης είναι μέλος του ΔΣ του Μουσείου Λιθογραφίας στην Στοκχόλμη και του ΔΣ του Ιδρύματος «Galleri Enkehuset».

Τέλος είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας (ΚΕΠΣ) και καλλιτεχνικός διευθυντής του.

 

Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έλαβε διάκριση το 1987 για το έργο του στη ζωγραφική στην Πολωνία, στη για τον σχεδιασμό καλλιτεχνικής αφίσας κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου στην Σουηδια το 2012 και την ίδια χρονιά για τη συμμετοχή του στην 11η  Διεθνή Μπιενάλε Μινιατούρας του Μιλάνοβατς, Σερβία. Το 2013 έλαβε το πρώτο βραβείο γλυπτικής στο δήμο του Huddinge στη Σουηδία και το 2014 το δεύτερο βραβείο κοινωνικοπολιτικής αφίσας στο Αuschwitz της Πολωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
ΣΥΣΤΡΑΤΑ: έκθεση της Βέρας και της Δήμητρας Σιατερλή στη γκαλερί Παπατζίκου
01.04.2016 11:25
Η γκαλερί Παπατζίκου εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Βέρας και Δήμητρας Σιατερλή με έργα χαρακτικής, κεραμικής και ζωγραφικής, με τίτλο «ΣΥΣΤΡΑΤΑ».
Follow me: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου
03.03.2016 15:02
Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στη Βέροια εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο Follow me.