Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

The Dyad Project στο metamatic: taf

The Dyad Project στο metamatic: taf

To metamatic: taf με χαρά φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Dyad Project των Tatge&Steele, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30 και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

 

Πρόκειται για το έργο δύο διεθνών καλλιτεχνών, της Alice Tatge και της Therese Steele, το οποίο εξετάζει σε μικρο / μακρο επίπεδο την πάλη που προκύπτει σε σχέσεις σεξουαλικότητας, βίας και εξουσίας. Το Dyad Project διαμορφώθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος residency των καλλιτεχνών στην Κωνσταντινούπολη που συνέπεσε χρονικά με τις μεγάλες κοινωνικο-πολιτικές αναταραχές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013.

 

Η συνεργασία της Alice Tatge και της Therese Steele βασίζεται σε ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο λεκτικό, το διαισθητικό και το χειρονομιακό. Το Dyad Project περιλαμβάνει live performance, οπτικοακουστικό υλικό, workshops που πραγματεύονται την πολιτική της χειρονομίας και μία έντυπη έκδοση . Ειδικά για την παρουσίαση στο metamatic:taf, οι Tatge&Steele εκτός από τις προγραμματισμένες performances θα συνοδεύσουν την έκθεση με μία σειρά από έργα παρέμβασης (intervention based works) και θα παρουσιάσουν μία νέα μορφή workshop, η οποία θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα του επόμενου μεγάλης κλίμακας project τους. Όλα τα βίντεο έγιναν από τις Tatge&Steele σε συνεργασία με τους Astburys. Το ακουστικό υλικό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον sound artist Wajid Yaseen.

 

Το Dyad χρηματοδοτείται από το Arts Council England και το European Cultural Foundation. Σε συνέχεια του προγράμματος residency των καλλιτεχνών στη Salt Galata της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, στο Freud Museum για το Frieze 2013, στο Arts Admin, καθώς και στη Richard Saltoun Gallery.

 

Βιογραφικά:

Η Alice Tatge είναι Ιταλοαμερικανίδα σκηνοθέτης, χορογράφος και performer. Η δουλειά της ανήκει στο πεδίο της live art / installation και είναι βαθιά ριζωμένη στην εμπειρία που έχει αποκτήσει ως ανεξάρτητη χορεύτρια. Η πρακτική της επηρεασμένη από το ενδιαφέρον της για την αντίληψη των αισθήσεων βρίσκεται σε συνδιαλλαγή με το χώρο και περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών αντικειμένων, ταινιών, ηχοτοπίων και κειμένων, τα οποία αντιλαμβάνεται ως προέκταση του έργου της ως χορογράφου και συνθέτη. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στην Hayward Gallery, το Southbank Centre, το Barbican, το Wapping Project, το Trinity Laban, το Waterside Contemporary, το Colchester Art Centre και το ICA.

 

Η Therese Steele είναι Σουηδή δραματουργός, συγγραφέας και performer. Η δουλειά της τροφοδοτείται από την εμπειρία της στην ψυχανάλυση και ασχολείται με την καθιέρωση μιας σύνδεσης μεταξύ του πολιτικού και του βαθιά προσωπικού. Έζησε για πολλά χρόνια στην Κίνα, όπου σπούδασε φωτογραφία στο Beijing Film School. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σπούδασε Πολιτική και Κινέζικα στο SOAS προτού ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Performance στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Cochrane Theatre, στο Camden People’s Theatre και στο Stockholm Fringe Festival.

 

Dyad project:

Έργα βίντεο

Σύλληψη: Tatge&Steele, σκηνοθεσία: Alice Tatge σε συνεργασία με τους: The Astburys, Emin Akpinar και Francesco Murana

Ακουστικό υλικό

Wajid Yaseen και Alice Tatge για τις Tatge&Steele

Performance και παρεμβάσεις

Κείμενο , σκηνοθεσία , χορός: Alice Tatge & Therese Steele

Σχετικές ειδήσεις
hYgge, ένα νέο εικαστικό project στο metamatic:taf
13.12.2016 10:15
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά φιλοξενεί το project hYgge (hoo ga), το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf
15.06.2016 15:42
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
CTRL + T: Η Therese Steele στο metamatic:taf
25.02.2016 15:03
Το metamatic:taf συνεχίζει το νέο πρόγραμμα δράσεων του CTRL+T με το open studio της Therese Steele. Το εν εξελίξει project της Therese Steele θα είναι ανοιχτό στο κοινό από την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 20.30.