Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Βιβλίο: Διακοπές στην κόλαση - Φίλιππος Γαλιάσος
Δημοσίευση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 13:36
Βιβλίο: Διακοπές στην κόλαση - Φίλιππος Γαλιάσος

Ο καθένας από εμάς φαντάζεται πως μετά το τέλος της ζωής του τον περιμένει κάτι διαφορετικό. Άλλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και πως ό,τι ζήσαμε-ζήσαμε.


Οι πιο ρομαντικοί ονειρεύονται τον Παράδεισο, με καταπράσινα λιβάδια, λουλούδια και αγγέλους να παίζουν χαλαρωτικές μελωδίες με τις άρπες τους. Οι απαισιόδοξοι σκέφτονται πως αυτό που μας αξίζει είναι η Κόλαση και πως θα καιγόμαστε στα καζάνια της στον αιώνα τον άπαντα, επειδή δεν ήμασταν αρκετά καλοί όσο ζούσαμε στη Γη. Άλλοι πάλι θέλουν να πιστεύουν πως συνεχίζουμε να υπάρχουμε ως φαντάσματα που κατασκοπεύουν τις ζωές των άλλων, κάποιοι άλλοι πως μετεμψυχωνόμαστε και χίλιες δυο ακόμα θεωρίες που θα μας έπαιρνε μέρες να αναπτύξουμε. Πάντως, όποια θεωρία κι άποψη κι αν ασπάζεστε, ξεχάστε την.


Ο Ιάσονας, ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, βρίσκεται να κάνει αναγκαστικές διακοπές στην Κόλαση. Κι εκεί που περίμενε να συναντήσει κάτι που θα του θύμιζε έστω και λίγο αυτά που τον δίδαξε η εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην Γη, έρχεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση πολύ διαφορετική. Γιατί ο Ιάσονας, δεν θα οδηγηθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα πάρουν άλλοι για εκείνον, αλλά ο ίδιος θα είναι που θα επιλέξει το που τελικά θα πάει. Θα είναι ο Παράδεισος ο τελικός του προορισμός; Η Κόλαση; Ή μήπως θα προτιμήσει να επιστρέψει στη Γη και να ζήσει μια δεύτερη ζωή; Αν νομίζετε πως η επιλογή αυτή είναι απλά και εύκολη, πλανάστε πλάνην οικτρά και διαβάζοντας το "Διακοπές στην Κόλαση" θα το ανακαλύψετε και μόνοι σας.


Στην πρώτη του αυτή νουβέλα, ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Φίλιππος Γαλιάσος, μας προσφέρει ένα εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενη δείγμα της δουλειάς του. Μια ιστορία ανορθόδοξη, ανατρεπτική, με έντονες δόσεις σουρεαλισμού -χωρίς ωστόσο αυτές να γίνονται κουραστικές-, με κυνικό χιούμορ και τάση προς τη μαύρη σάτιρα . Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα βιβλίο πολύ διαφορετικό από αυτά που ίσως έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα, ένα βιβλίο που φιλοσοφεί και παράλληλα, "παίζει" κόντρα στις ίδιες του τις ιδέες και τις θεωρίες, δημιουργώντας μια συναισθηματική και νοηματική σύγκρουση που μπορεί να ερμηνευτεί σε πολλαπλά επίπεδα. Καθώς θα διαβάζετε αυτή την ιστορία, θα κληθείτε να απαντήσετε σε πολλά ερωτήματα, όχι μόνο για λογαριασμό του πρωταγωνιστή, αλλά και για τον ίδιο σας τον εαυτό, τοποθετώντας τον σε μια αντίστοιχη θέση, ψάχνοντας μέσα σας την δικιά σας αλήθεια που θα σας οδηγούσε στη δικιά σας λύτρωση.


Το βιβλίο του Φίλιππου Γαλιάσου, Διακοπές στην κόλαση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Momentum.

Εκτύπωση
Περισσότερα
Καρδιά από πέτρα - Simon Scarrow: Κριτική βιβλίου
10.08.2016 12:58
Ο Simon Scarrow είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος συγγραφέας, ο οποίος έχει τη μοναδική ικανότητα, με ό,τι θέμα κι αν καταπιαστεί, να το κάνει ολότελα δικό του, πραγματοποιώντας την απαραίτητη έρευνα προκειμένου να προχωρήσει στην δημιουργία μιας δικής του ιστορίας που όμως, θα σέβεται την πραγματική Ιστορία.
Η σιωπή του φάρου - Kimberley Freeman: Κριτική βιβλίου
08.08.2016 13:00
Η Kimberley Freeman αποτελεί μία από τις πλέον αγαπητές φιγούρες στο χώρο της σύγχρονης λογοτεχνίας, έχοντας κερδίσει την καρδιά εκατομμυρίων αναγνωστών, πράγμα που αναπόφευκτα θα την έφερνε και στη χώρα μας με ανάλογη επιτυχία.
Η κόρη του κεραυνού - Lucinda Riley: Κριτική βιβλίου
05.08.2016 14:02
Περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου "Οι κόρες των αστεριών", οι εκδόσεις Διόπτρα φέρνουν στη χώρα μας το δεύτερο βιβλίο της σειράς "The seven sisters" της Lucinda Riley, της Ιρλανδής συγγραφέως που έχει καταφέρει να γίνει αγαπητή στους αναγνώστες ολόκληρου του πλανήτη μέσω των ρομαντικών της μυθιστορημάτων και πολύ περισσότερο, μέσω της συγκεκριμένης σειράς.
Η Κοιλάδα της Αλεπούς - Charlotte Link: Κριτική βιβλίου
22.07.2016 13:26
"Η Κοιλάδα της Αλεπούς" είναι ένα από τα βιβλία εκείνα που τους τελευταίους μήνες έχουν συζητηθεί όσο λίγα. Στο εξωτερικό, οι κριτικές που έχει λάβει είναι των άκρων, με τις μισές απ' αυτές να το εκθειάζουν μην διστάζοντας κατά περιπτώσεις να το χαρακτηρίσουν ως ένα από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία των τελευταίων ετών, και τις άλλες μισές να το κατηγορούν, άλλοτε για την σκληρότητά του και άλλοτε για την προβλεψιμότητά του.
Μικρή ερωτική ιστορία - Gilles Legardinier: Κριτική βιβλίου
19.07.2016 12:18
Η σχέση μου με την σύγχρονη γαλλική λογοτεχνία δεν θα έλεγα πως είναι και η καλύτερη δυνατή. Αν και τρέφω μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για τους κλασσικούς συγγραφείς που προέρχονται από την χώρα αυτή, την οποία και λατρεύω μέχρι θανάτου, οι σύγχρονοι Γάλλοι λογοτέχνες έχουν ένα ύφος και μια εκφραστική φυσιογνωμία που δεν θα έλεγα πως είναι και πολύ του γούστου μου.
Ο ιππότης των Επτά Βασιλείων - George R. R. Martin: Κριτική βιβλίου
03.06.2016 12:35
Το να μπω στη διαδικασία να σας συστήσω τον George R. R. Martin είναι τουλάχιστον περιττό, όπως -ίσως- περιττό είναι και το να μπω στη διαδικασία να κρίνω το έργο του καθώς, ο Martin έχει ακριβώς το ίδιο χαρακτηριστικό που διαθέτει και ο Tolkien.
Η γυναίκα με το μυστικό - Sophie Hannah: Κριτική βιβλίου
30.05.2016 13:59
Η Sophie Hannah είναι μια πολύ ιδιαίτερη συγγραφέας, εξαιρετικά αγαπητή στην Αγγλία όπου και κατάγεται, αλλά και ευρέως γνωστή αφού το έργο της έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 27 χώρες παγκοσμίως.
Όμορφο μυστικό - Christina Lauren: Κριτική βιβλίου
26.05.2016 10:40
Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς "Όμορφο Κάθαρμα" της Christina Lauren -συγγραφικό ψευδώνυμο των Christina Hobbs και Lauren Billings-, το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Κεστός.