Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Poetry Slam Workshop στο Πείραμα

Poetry Slam Workshop στο Πείραμα

Το Πείραμα επιμένει και φέρνει ξανά το Poetry Slam στη Θεσσαλονίκη σε ένα Workshop στις 22 με 25 Σεπτεμβρίου 2014 που θα καταλήξει σε Poetry Slam Show την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων.

 

Τι είναι το Poetry Slam; 5 λεπτά πάνω σε μία σκηνή με μόνο όπλο τον λόγο σου, το σώμα , τη φωνή σου και ένα μικρόφωνο, ένας διαγωνισμός μεταξύ ποιητών –με μια ελεύθερη ανάγνωση του όρου– μπροστά στο κοινό, που είναι κι αυτό που τους αξιολογεί. Κατά τη διάρκεια του Workshop, oι συμμετέχοντες «slam poets» θα δουλέψουν πάνω στον λόγο, τα ποιήματα και τα κείμενά τους, αλλά και τις ικανότητες παρουσίασης (performing and presentation skills), που αποτελούν άλλωστε και το κλειδί για να γοητεύσουν και κερδίσουν το κοινό.

 

H μορφή του Workshop θα είναι ελεύθερη, όπως είναι και το ίδιο το Poetry Slam, και προϋποθέτει μόνο ένα πράγμα: αφοσίωση. Οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν καθημερινά με την ομάδα εισηγητών πάνω στα κείμενά τους, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, και πάνω στην performance, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσουν το δικό τους Poetry Slam που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Maison Crystal στο πλα'ισιο των 49ων Δημητρίων!

 

Το Poetry Slam Workshop απευθύνεται σε όλους, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς (είναι ανοιχτό και σε εφήβους) και χωρίς καμία προϋπόθεση. Είναι ιδανικό για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ποιητές ή τεχνικούς θεάτρου.

 

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
Workshop για το Speed Mentoring στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016
17.05.2016 15:00
Την Τετάρτη 18 Μαϊου διοργανώνεται στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, workshop με σκοπό το Speed Mentoring στο χώρο του Orange Groove.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
5ο Διεθνές Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
18.04.2016 14:50
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο ο οποίος πραγματοποιεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το Διεθνές Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου με ενεργούς συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και ακροατήριο από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής
06.04.2016 12:31
Στο workshop με τίτλο «Πειραματισμοί στη γραφή: τυχαιότητες και τεχνικές» παρουσιάζονται οι θέσεις της πειραματικής γραφής σε σχέση με τη γλώσσα και τον αναγνώστη, οι έννοιες και οι τεχνικές που ενεργοποιούν τους κειμενικούς πειραματισμούς όπως και ορισμένα από τα σημαντικότερα πειραματικά κινήματα/ρεύματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα