Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Nacha Mendez live στη Ρότα

Η Nacha Mendez live στη Ρότα

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ρότα Art Bar, η σπουδαία ερμηνεύτρια Nacha Mendez μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι σε αρκετές ισπανόφωνες χώρες του κόσμου. Μεξικό, Περού, Αργεντινή, Κούβα είναι μόνο κάποιοι προορισμοί…  Επίσης θα την απολαύσουμε σε δικές της συνθέσεις συντροφιά με τον πιανίστα Ανδρέα Γυφτάκη.

 

Η μουσική για τη Nacha αποτελεί έκφραση της περιέργειας της,  συνώνυμο του ανήσυχου πάθους για τη ζωή. Αρνείται να ταιριάξει τέλεια στο κάθε είδος μουσικής, αντλώντας άφοβα στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα επιρροών. Έτσι καταφέρνει να επεκτείνει τον ορισμό της "Latin" μουσικής. Η μουσική της είναι ένα τολμηρό μείγμα που τολμά να απευθύνει έκκληση προς τους οπαδούς των άλλων σύγχρονων μορφών της παγκόσμιας μουσικής, όπως Lila Downs, Cesaria Evora, Mercedes Sosa ή Omara Portuondo. Προορίζεται για να αναγνωριστεί ως μια από τις μεγάλες νέες φωνές της εποχής μας, να σηματοδοτήσει το επόμενο βήμα σε μια μεγάλη παράδοση.

 

Η Nacha είναι μια εθνικά αναγνωρισμένη δημιουργός που έλαβε το National Endowment for the Arts βραβείο και μια σημαντική υποτροφία Μουσικής στη Νέα Υόρκη. Τον Φεβρουάριο του 2011, τιμήθηκε από την επιτροπή New Mexico του Εθνικού Μουσείου Γυναικών Καλλιτεχνών. Ψηφίστηκε ως καλύτερη τραγουδίστρια  στο Νέο Μεξικό το 2009, το 2010 της απονεμήθηκε το Best Family Entertainer Award, ενώ το 2012 τιμήθηκε από τη Συμμαχία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 2013 έλαβε το βραβείο  στο Νέο Μεξικό για την καλύτερη παραγωγή στην κατηγορία Latin music και το τραγούδι της "Para llegar a ti" διαγωνίστηκε για το πρώτο βραβεία Latin Grammy για το δίκτυο CBS Television.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δώρος Δημοσθένους live στη Ρότα
20.12.2016 15:05
Μετά από απαίτηση του κοινού και για να μην σπάμε τις παραδόσεις o Δώρος Δημοσθένους έρχεται για ένα τελευταίο εορταστικό Live στην Ρότα, δύο μέρες πριν την έλευση των Χριστουγέννων για να ευχηθούμε χρόνια πολλά και να αποχαιρετήσουμε την χρονιά που φεύγει.
If Not For You:  Αφιέρωμα στον Bob Dylan στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
09.12.2016 11:29
Το Hellenic American College / Hellenic American University και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παρουσιάζουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Αμερικανό μουσικό θρύλο Bob Dylan, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η εκδήλωση, μια βραδιά με μουσική και στίχους του Bob Dylan, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο θέατρο της οδού Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Η Ευρυδίκη unplugged live στη Ρότα
07.09.2016 11:35
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ευρυδίκη έρχεται και πάλι στη Ρότα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 για ένα μοναδικό Live, όπως μας συνηθίζει πάντα!
Η Ευρυδίκη live στη Ρότα
25.07.2016 13:20
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια ΕΥΡΥΔΙΚΗ κάνει μία στάση από την περιοδεία της ανά την Ελλάδα με τους Victory In Rio και έρχεται και πάλι στη Ρότα την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, για ένα μοναδικό Live, όπως μας συνηθίζει πάντα!
Βραβεία Billboard 2016: Η Adele καλύτερη καλλιτέχνης
23.05.2016 17:22
Τα φετινά βραβεία Billboard απονεμήθηκαν στις 22 Μαΐου 2016 στο Λας Βέγκας, με την Adele να βάζει ακόμα ένα μουσικό βραβείο στο βιογραφικό της, καθώς αναδείχθηκε καλύτερη καλλιτέχνης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Justin Bieber ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος καλλιτέχνης.