Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Ριχάρδου Μούτεση στο Οπλοστάσιο Τέχνης

Έκθεση του Ριχάρδου Μούτεση στο Οπλοστάσιο Τέχνης

Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει και φέτος στο Οπλοστάσιο/ Τέχνης, με εναρκτήρια έκθεση την πρώτη ατομική του Ριχάρδου Μούτεση.


Το Οπλοστάσιο/ Τέχνης είναι ένας χώρος εκθέσεων που μπήκε στην εικαστική  ζωή της Αθήνας πριν λίγους μήνες με μια σειρά εκθέσεων υπό τον τίτλο «Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει». Μετά από τις εξαιρετικά επιτυχημένες τέσσερις εκθέσεις που ήδη παρουσιάστηκαν (Βαλέριος Καλούτσης, Γεωργία Λαλέ, Βασίλης Σκυλάκος και Αντώνης Παναγόπουλος) ο Δημήτρης Αληθεινός θα προτείνει και φέτος μια σειρά εκθέσεων υπό τον ίδιο τίτλο με στόχο να φανερώσει στο κοινό από τη μια  τους «Λησμονημένους» Έλληνες πρωτοπόρους, κι από την άλλη τα «Παιδιά της Κρίσης».


Το Οπλοστάσιο/ Τέχνης βρίσκεται, απέναντι από το Πρυτανείο, και είναι ένας μη εμπορικός χώρος εκθέσεων. Δεν είναι μία γκαλερί , αλλά ένας χώρος συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού, προτάσεων και διαλόγου. Ο χώρος ανήκει στον ιδιοκτήτη του Πρυτανείου Νίκο Ηλιόπουλο, φίλο της τέχνης και προσωπικό φίλο πολλών καλλιτεχνών. Με αφορμή τις συζητήσεις τους πάνω στην σύγχρονη ελληνική τέχνη, ο Νίκος Ηλιόπουλος πρότεινε στον Δημήτρη Αληθεινό να αξιοποιήσει αυτόν τον μικρό χώρο, διοργανώνοντας μια σειρά εκθέσεων, και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι εκθέσεις υπό τον τίτλο «Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει».


Η έναρξη της σειράς εκθέσεων του 2014-2015 θα γίνει με την πρώτη ατομική έκθεση του Ριχάρδου Μούτεση η «Φάρα των Ζώων», εμπνευσμένη από τη «Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ.

Ο Ριχάρδος Μούτεσης γεννήθηκε το 1987 στις Μυκήνες. Από το 2005 έως το 2007 μαθήτευσε κοντά στον Δημήτρη Αληθεινό. Κατόπιν έφυγε στη Δανία, όπου σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κοπεγχάγης. Όπως λέει ο ίδιος, ζει και ονειρεύεται στο Έλσινορ.

Η «Φάρα των Ζώων» είναι μια έκθεση-μανιφέστο που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Σε καιρούς δύσκολους αλλά και σημαντικούς για το τι θα επακολουθήσει, ένας νέος καλλιτέχνης αρθρώνει έναν πολιτικό λόγο που μας αφορά μέσα από μια εικαστική εγκατάσταση. Ο Ριχάρδος Μούτεσης είναι ένα από τα παιδιά της κρίσης, που άφησε πίσω του την Ελλάδα. Από την νέα του πατρίδα, με βλέμμα καθαρό και σκληρό, καταφέρνει να δει την ουσία των όσων διακυβεύονται στη χώρα του και να την αποδώσει με μια προσωπική εικαστική γλώσσα.

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη στο πατάρι #5 στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
21.02.2017 10:20
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα φιλοξενήσει και φέτος την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια Τέχνη στο Πατάρι, μια ομαδική εικαστική έκθεση που προτείνει μικρούς θησαυρούς τέχνης στο πατάρι του Ιανού.
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Β is everything you can imagine from the material world: έκθεση του Δημήτρη Φουτρή στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
23.11.2016 14:15
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση του Δημήτρη Φουτρή με τίτλο Β is everything you can imagine from the material world. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου 2017.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.