Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Bye, bye summer: Ανοιχτή συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους

Bye, bye summer: Ανοιχτή συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους

Με την καθιερωμένη, πανηγυρική, ανοιχτή συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποχαιρετά το καλοκαίρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και προσκαλεί όλη την πόλη σε μια ξεχωριστή γιορτή της συμφωνικής μουσικής, με έργα από διάσημες όπερες, τζαζ ρυθμούς και σπανιόλικα ριφς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα αναλάβει ο Διογένης Δασκάλου.

 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα συμπράξει για την ξεχωριστή βραδιά με τη mezzo soprano Αγγελική Καθαρίου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και τους σολίστες Κώστα Ράπτη στο μπαντονεόν και Έλενα Παπανδρέου στην κιθάρα. Στη συναυλία συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διδασκαλία της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την οπερέτα Candide του Leonard Bernstein, το χορό Polonaise από την όπερα Eugene Onegin του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, το απόσπασμα «Nimrod» από το έργο Enigma Variations και το March αρ. 1 από το έργο Pomp and Circumstance του Edward Elgar, το δεύτερο Βαλς από τη Jazz Suite αρ.2 του Dmitri Shostakovich, το Adios Nonino για μπαντονεόν και ορχήστρα του Ástor Piazzolla, το 2ο μέρος από το Concierto De Aranjuez του Joaquín Rodrigo, το «Azerbaijan Love Song» από τον κύκλο τραγουδιών Folk Songs του Luciano Berio, την άρια «E lucevan le stelle» από την όπερα Tosca του Giacomo Puccini, τη «Habanera» από την όπερα Carmen του George Bizet, το Adiemus του Karl Jenkins, το «Voir sur ton chemin» και το «Cerf Volant» από την ταινία Les Choristes του Bruno Coulais και το «Libiamo nei lieti calici» για σολίστες και χορωδία από την όπερα La Traviata του Giuseppe Verdi.

Σχετικές ειδήσεις
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Γκούσταβ Μάλερ: Πέμπτη Συμφωνία, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.03.2016 12:18
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 την εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Α. Στέφανου Τσιαλή.