Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

25+ ΑΚΡΟ-πολίτες: Ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

25+ ΑΚΡΟ-πολίτες: Ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων παρουσιάζει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.00, την ομαδική έκθεση εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της ομάδας 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες. Στην έκθεση συμμετέχουν με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα 27 εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού με περισσότερα από 80 έργα.

 

Η πρώτη έκθεση «25 ΑΚΡΟ-πολίτες κατηφορίζουν», που φιλοξενήθηκε και πέρυσι στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπήρξε μια καλλιτεχνική συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χάρη στην πολυμορφία της και τον εικαστικό της πλουραλισμό. Η επανάληψη του εγχειρήματος ύστερα από ένα χρόνο αποκτά νέα δυναμική και σημασία.

 

Το Μνημείο, η συνύπαρξη στην επαγγελματική τους καθημερινότητα και η εικαστική δημιουργικότητα δεν είναι πια οι μόνοι συνδετικοί κρίκοι της ομάδας. Η κοινή προσπάθεια, η εμπειρία και η πρακτική ενός χρόνου διαμόρφωσαν μια νέα συλλογική δυναμική.

 

Οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους αποτελούν αντικείμενο διαρκούς αναζήτησης. Οι ΑΚΡΟ-πολίτες είναι ενεργοί πολίτες, που μέσα από τη δική τους συλλογικότητα δημιουργούν έναν κοινό τόπο συνάντησης, εικαστικής έκφρασης, διάδρασης και διαλόγου με σκοπό να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό, ώστε να αποκτήσει πραγματική ουσία η προσπάθειά τους.

 

Τα Εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9/9 στις 20:00 στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

 

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η Αστερία του Ήλιου», του Αντώνη Χιώτη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσουν μουσικά η φλαουτίστα Κατερίνα Τσεντς, ο Remi και η μπάντα του, και ο Dj Ariel.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν δύο μουσικές βραδιές:

Σάββατο 13/9, 21:00: The Psycorders unplugged, με μουσική garage rock

Σάββατο 20/9, 21:00: Dj Ariel + guests.

 

Επιμέλεια- σχεδιασμός

Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης

Σπύρος Νάσαινας, αρχιτέκτων

 

Γενικός συντονισμός

Φανή Μπούμπουλη, αρχαιολόγος

Παναγιώτα Πιτσιρή, γλύπτρια-συντηρήτρια

Κώστας Τσιριντουλάκης, μαρμαρογλύπτης

 

Φροντιστής

Παύλος Νιαούρης

 

Φωτογράφηση έργων

Μάρκος Τουφεκλής, Πέτρος Γεωργόπουλος


Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Αλβέρτης Μιχάλης, Αλεξόπουλος Φρατζέσκος, Αρμάος Ιωσήφ, Αρφάνης Θεόδωρος, Βασιλάκης Εμμανουήλ, Βελαλοπούλου Ευριδίκη, Βουζιούρης Δημήτρης, Βουτσινά Μαριάννα, Γαβριήλ Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Πέτρος, Ελευθερίου Βασιλική, Ζαχαρόπουλος Λάζαρος, Ζερβού Ελένη, Κοντονικολάου Γεώργιος, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Νιαούρης Παύλος, Ντάλλας Κώστας, Πανόπουλος Ευάγγελος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πιτσιρή Παναγιώτα, Σκαρής Ευάγγελος, Σωτηρόπουλος Άγγελος, Τουφεκλής Μάρκος, Τσιριντουλάκης Κώστας, Τσιτσιμπάκος Βασίλης, Φρανσουά Ματιέ, Χιώτης Αντώνης

Σχετικές ειδήσεις
Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: έκθεση φωτογραφίας από τη Στέγη στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
28.09.2016 14:39
Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σαιζόν 2015-16.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες
27.04.2016 10:52
H ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες παρουσιάζει την τρίτη έκθεσή της με τίτλο «Εν-συνεχεία». Στην έκθεση συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες με πάνω από 70 έργα.
Ρεσιτάλ μπαρόκ βιολιού με το DissensoDuo στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
19.04.2016 15:09
Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στην αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το DissensoDuo θα παρουσιάσει έργα για δυο βιολιά και τσέμπαλο του 17ου αιώνα, με την Antoinette Lohmann.