Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Η Cheapart γιορτάζει τα 20 χρόνια της στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Cheapart γιορτάζει τα 20 χρόνια της στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Φέτος η επετειακή CHEAPART των 20 χρόνων γιορτάζει μέσα στην καρδιά της μεγαλύτερης διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την 79η ΔΕΘ-Helexpo, από τις 6 μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου, 2014.

 

H CHEAPART θα εγκαινιαστεί επίσημα την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο μέσα στην ΔΕΘ.

 

Για 9 μέρες, πάνω δεκάδες καλλιτέχνες με περισσότερα από 1500 έργα θα παρουσιαστούν σε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Η CHEAPART, προσκεκλημένη της διοργάνωσης ΔΕΘ, της έκθεσης που αποτελεί σημείο αναφοράς του εμπορικού δικτύου Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, θα είναι σημαιοφόρος της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζεται στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία. Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προσθέτει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας.

 

Η ΔΕΘ-Helexpo αναγνωρίζοντας την CHEAPART την προσκαλεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της CHEAPART στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό. Ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.

 

Η CHEAPART στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Στην συνεχή καλλιτεχνική παρουσία της στην εγχώρια εικαστική σκηνή η CHEAPART έχει παρουσιάσει στο κοινό, πάνω από 700 καλλιτέχνες.

 

Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού που το μοντέλο της εξάγεται με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Το διεθνές δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει μετά τη Βιέννη τη Λεμεσό, και το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που προκύπτουν από το δίκτυο της CHEAPART διασφαλίζουν τον αυξανόμενο σε αριθμό συμμετοχών, επισκεπτών, εκθέσεων και διεθνών εκδηλώσεων.

 

Συμμετέχουν: Τόνια Αβδελοπούλου, Γιώργος Αγγελάκης, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Μάρω Βαγιάτη, Ανδρέας Βούσουρας, Cemal, Τάσος Γεωργίου , Anthia Mega Chavre, Νίκος Γιαβρόπουλος, Θωμάς Γιατράς, Βαγγέλης Γκίνης, Βάλια Γκούζια, Enza Clapis, Salvatore Cocca, Ειρήνη Δαπουλάκη, Δόμνα Δέλλιου, Παναγιώτης Δορμπαράκης, Έφη Δούλια, Stefania Grazioli, Άγγελος Ζυμάρας, Μαρί Θεοφίλου, Βασίλης Καβουρίδης, Βίκυ Καλαφάτη, Εύη Καπλάνη, Νικόλας Καραθανάσης, Σοφία Καραλέκα, Θοδωρής Καρανίκας, Νίκος Καρανικόλας, Γιώργος Κεβρεκίδης, Χρήστος Κολιός, Τάνια Κωτίκα, Γιάννης Κουτρούλης, Λένα Κουτσαυτάκη, Πάνος Κουφός, Ιωάννης Κοψίνης, Δέσποινα Θεοδωρίδου Κρεντς, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη Ende Neu, Γρηγόρης Λαγός, Lazarus - Alexander Lazarides, Κώστας Λάκης, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Αντιγόνη Μανωλίδου, Εύα Μαραγκάκη, Ηλίας Μαυρόβας, Ντοροτέ Μεσάντερ, Emanuela Mezzadri, Έλσα Μπόμπολη, Ισμήνη Μπονάτσου, Σωτηρία Μπράμου, Ελένη Μυλωνά, Αλεξάνδρα Νάκου, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ιωάννης Νομικός, Χρυσούλα Παπαδάκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Ευγενία Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Σωτήρης Παπανικολάου, Χριστίνα Παρακεντέ, Γιάννης Πετρής, Λευθέρης Πλακίδας, Παναγιώτης Πλουμής, Μαρία Ρηγούτσου, Rossana Simeoni, Μάριος Σιμόπουλος, Αννέττα Σπανουδάκη, Θάνος Στόκας, Δήμητρα Τζίβελου, Τζίνα Νάτση Τζήκα, Ελένη Κύρου-Τσάκαλου, Γιώργος Τσεριώνης, Μάνθα Τσιάλιου, Μάρθα Τσιάρα, Μαρία Τσιμπουρλά, Μάκης Φιόρος.

 

Την επιμέλεια της CHEAPART Θεσσαλονίκη 2014 αναλαμβάνουν οι:

Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας και Φωτεινή Καπίρη.


Σχετικές ειδήσεις
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.
Canis canem non est: έκθεση του Μπάμπη Καραλή στην CHEAPART
01.02.2016 10:29
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην CHEAPART, εγκαινιάζεται η έκθεση του Μπάμπη Καραλή με τίτλο "Canis canem non est" - "Ο σκύλος σκύλο δεν τρώει".
Cheapart Athens 2015
07.12.2015 16:49
Μετά την ‪‎ARTmART2015 CHEAPART στη Βιέννη, η ‪‎CHEAPART ATHENS ‪2015 ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:30 κλείνοντας έτσι την πρώτη εικοσαετία μιας εξαιρετικά γόνιμης και δημιουργικής περιόδου.
Vandalism – Μέρος 2: Ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.11.2015 13:00
Η Cheapart παρουσιάζει έως 7 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση με τίτλο Vandalism – Μέρος 2.