Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures
Από 21 ως 23 Ιουνίου το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures-Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία.

Από 21 ως 23 Ιουνίου το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Emotion Pictures-Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία.

Στο φεστιβάλ, του οποίου την διοργάνωση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας Ενημέρωσης και το Κέντρο Κινηματογράφου, θα προβληθούν 30 ταινίες από όλο τον κόσμο οι οποίες προάγουν την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.

Η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ είναι «Το όνειρό μου», με θέμα την καλλιτεχνική ομάδα ατόμων με αναπηρία της Κίνας.

Ανάμεσα στις ταινίες, που θα προβληθούν, είναι και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ντένις O\' Ρουρκ με θέμα τις επιπτώσεις των παράνομων πυρηνικών δοκιμών στην υγεία των κατοίκων των νησιών Μάρσαλ.

Η έκπληξη του φετινού φεστιβάλ είναι η παρουσία του νεαρότερου σκηνοθέτη στον κόσμο, κατά το βιβλίο Γκίνες, ο δωδεκάχρονος Ινδός Κισάν Σρικάντ, με την πολυβραβευμένη του ταινία «Στους πέντε δρόμους», για το δικαίωμα των παιδιών του δρόμου στη μόρφωση.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ επίσης θα υπάρξει και εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, όπου θα συμμετέχουν 30 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το αποτέλεσμα της ταινίας θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις
Cinema for All από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
01.12.2016 13:17
Με αφορμή την «3η του Δεκέμβρη», εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με Αναπηρία, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία παρουσιάζει την εκδήλωση «Σινεμά για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ».
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Δύο πολυδιάστατες δημιουργίες στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
21.07.2016 14:33
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστούν στις 21, 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού, η ταινία All This Can Happen και η εγκατάσταση - ταινία The Running Tongue των Siobhan Davies & David Hinton. Επίσης, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του David Hinton.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.