Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Lulu 2.4 στο Beton 7

Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ: Lulu 2.4 στο Beton 7

Οι Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ συνεχίζονται στο Beton 7 τον Σεπτέμβριο με την παράσταση Lulu 2.4, βασισμένη στο έργο Lulu, του Frank Wedekind.


“Περάστε κύριοι, ευγενείς μου κύριοι, και εσείς ωραίες μου κυρίες, περάστε να θαυμάσετε! Εδώ θα σας μεθύσει η ηδυπάθεια, και η φρίκη που παραμονεύει, θα σας παραλύσει!”

[…] “Η Lulu, ήθελε απλά να παίξει. Και δυστυχώς για εμάς, το παιχνίδι της δεν έχει σταματήσει ακόμη. Πριν πολλά,  πολλά χρόνια, μια μικρή κοπέλα αγάπησε…”.


Σε ρυθμό 2.4.

«Η Lulu είναι η προσωποποίηση της γυναικείας ανεξαρτησίας, του κοινωνικού απελευθερωτισμού, μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της, μια γυναίκα πονεμένη και χαμένη στις γνώμες και τα πάθη των ανθρώπων. Tο έργο, περιγράφει την ιστορία της Lulu, ως την ιστορία μιας γυναίκας, αιώνια ερωτευμένης με το αντρικό φύλο, αιώνια παγιδευμένης στις απολαύσεις και το παιχνίδι του έρωτα, αιώνια πιστής στην «απιστία» των παιχνιδιών της αντρικής κυριαρχίας.

[…] Επιλέγει (ή όχι;), να σκοτώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά το ερωτικό στοιχείο, τον πόθο και το πάθος της».


Συντελεστές:
Σύλληψη / ιδέα / πρωτότυπο κείμενο: Ερασμία Τσίπρα
Σκηνοθεσία / δραματουργία: Κωνσταντίνος Λεβαντής
Μετάφραση: Εύμολπος Συνοδηνός
Μουσική σύνθεση: Ερασμία Τσίπρα

Ερμηνεύουν:
Κέλλυ Ανυφαντή
Λία Βουλγαρίδου
Μαρία Πόβη
Μαίρη Σουμελίδου

Διάρκεια παράστασης: 70 – 75 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
THEArTistatement: πρόγραμμα παραστάσεων στο Beton 7
10.06.2016 10:46
Το Beton 7 φιλοξενεί τις παραστάσεις της πλατφόρμας THEArTistatement, από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2016.
Φιλάνθρωπο Όπλο, σε σκηνοθεσία Ζαφείρη Νικήτα στο ΚΕΤ
06.04.2016 09:55
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την παράσταση Φιλάνθρωπο Όπλο, σε σκηνοθεσία Ζαφείρη Νικήτα, βασισμένη στο μυθιστόρημα Ιστορία του Γιώργη Γιατρομανωλάκη.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Morendo, ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας στο Θέατρο Αλκμήνη
01.12.2015 14:23
Ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας, το ‘MORENDO’ σε σκηνοθεσία Όλγας Λασκαράτου έρχεται από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Θέατρο Αλκμήνη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.