Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δηλώσεις συμμετοχής για το DigitalWave!

Δηλώσεις συμμετοχής για το DigitalWave!
Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το τρίτο κατά σειρά DigitalWave έρχεται στην Αθήνα!

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το τρίτο κατά σειρά DigitalWave έρχεται στην Αθήνα!

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Tο DigitalWave είναι ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή κινηματογραφική παραγωγή. Και έχει σαν στόχο να γνωρίσει ο κόσμος και να αναπτυχθεί στην Ελλάδα η νέα τάση στον χώρο της οπτικό-ακουστικής παραγωγής η οποία είναι βασισμένη αποκλειστικά στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Η μόνη διαφορά από τις προηγούμενες δυο διοργανώσεις είναι στο όριο της διάρκειας των συμμετεχόντων παραγωγών.
Πέρυσι ίσχυε σαν βασική προϋπόθεση η ταινία να έχει διάρκεια από 45 λεπτά και άνω ενώ φέτος δικαίωμα συμμετοχής στο DigitalWave έχουν πλέον όλες οι ελληνικές ταινίες διάρκειας από 30 λεπτά και άνω, οι οποίες έχουν γυριστεί αποκλειστικά σε ψηφιακό φορμά.

Επίσης άλλη μια βασική προϋπόθεση είναι παραγωγή των ταινιών να έχει ολοκληρωθεί έως και 12 μήνες από την έναρξη του Φεστιβάλ.

Όπως αναφέρεται και στην σελίδα του φεστιβάλ δεν θα γίνουν δεκτές ταινίες που έχουν πραγματοποιήσει εμπορική προβολή , έχουν διανεμηθεί σε βίντεο και DVD ή έχουν προβληθεί στην τηλεόραση στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

Σχετικές ειδήσεις
Στα
15.11.2016 10:09
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς στα 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Μαγική βραδιά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με «Chinatown»
14.07.2016 13:48
Μεγάλη επιτυχία είχε η ανοιχτή προβολή της ταινίας Chinatown του Ρομάν Πολάνσκι που διοργάνωσε χθες, Τρίτη 12 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Σινεμά με Θέα 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
16.06.2016 11:12
Η πιο δροσερή πρόταση εξόδου, το «Σινεμά με Θέα», γίνεται και φέτος το καλοκαίρι από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).