Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Δηλώσεις συμμετοχής για το DigitalWave!

Δηλώσεις συμμετοχής για το DigitalWave!
Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το τρίτο κατά σειρά DigitalWave έρχεται στην Αθήνα!

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το τρίτο κατά σειρά DigitalWave έρχεται στην Αθήνα!

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Tο DigitalWave είναι ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή κινηματογραφική παραγωγή. Και έχει σαν στόχο να γνωρίσει ο κόσμος και να αναπτυχθεί στην Ελλάδα η νέα τάση στον χώρο της οπτικό-ακουστικής παραγωγής η οποία είναι βασισμένη αποκλειστικά στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Η μόνη διαφορά από τις προηγούμενες δυο διοργανώσεις είναι στο όριο της διάρκειας των συμμετεχόντων παραγωγών.
Πέρυσι ίσχυε σαν βασική προϋπόθεση η ταινία να έχει διάρκεια από 45 λεπτά και άνω ενώ φέτος δικαίωμα συμμετοχής στο DigitalWave έχουν πλέον όλες οι ελληνικές ταινίες διάρκειας από 30 λεπτά και άνω, οι οποίες έχουν γυριστεί αποκλειστικά σε ψηφιακό φορμά.

Επίσης άλλη μια βασική προϋπόθεση είναι παραγωγή των ταινιών να έχει ολοκληρωθεί έως και 12 μήνες από την έναρξη του Φεστιβάλ.

Όπως αναφέρεται και στην σελίδα του φεστιβάλ δεν θα γίνουν δεκτές ταινίες που έχουν πραγματοποιήσει εμπορική προβολή , έχουν διανεμηθεί σε βίντεο και DVD ή έχουν προβληθεί στην τηλεόραση στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

Σχετικές ειδήσεις
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.
Το Interruption του Γιώργου Ζώη στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
11.11.2015 15:55
Η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη με τίτλο Interruption θα προβληθεί στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ταινίες της ΑΜΑ Films στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
05.11.2015 14:04
Τέσσερις (4) ταινίες, που θα προβληθούν από την ΑΜΑ Films στις ελληνικές αίθουσες την περίοδο 2015 - 2016, θα πραγματοποιήσουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.