Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παίζοντας με τα λευκά και τα γκρι: ανοιχτό εργαστήριο στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Παίζοντας με τα λευκά και τα γκρι: ανοιχτό εργαστήριο στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Φιλοξενούμενος από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «White, Grey and a little Red» στην οποία συμμετέχει, ο Γιώργος Σαμψωνίδης προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε ένα «ανοιχτό εργαστήριο ζωγραφικής» που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο από τη Δευτέρα 18 έως και την Πέμπτη 21 Αυγούτσου 2014.  


Για τέσσερις ημέρες, από τις 11.00-13.00 και από τις 18.00-20.00 το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το εργαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου σε καμβά που θα δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη με έμπνευση το περιβάλλον λευκό και γκρίζο τοπίο της Σαντορίνης που εχει δωσει τον τίτλο της στην κεντρική θερινή έκθεση.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του καλλιτέχνη στη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί επιπλέον (σε ημέρα που θα ανακοινωθεί) από τον ίδιο τον καλλιτέχνη δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά (από 4-14 ετών). Τα παιδιά θα επισκεφθούν την έκθεση για να κατανοήσουν τις εικαστικές δυνατότητες της χρωματικής τονικότητας και του παιχνιδιού φωτός και σκιάς, ενώ στη συνέχεια με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη θα δημιουργήσουν το δικό τους ζωγραφικό έργο .  

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Santorini Arts Factory: Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2016
07.07.2016 16:45
Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) κλείνοντας 2 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014 & 2015), παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το φετινό καλοκαίρι.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
Carpe Diem: έκθεση του Χριστόφορου Δουλγέρη στο Santorini Arts Factory
04.05.2016 12:47
Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SANTORINI ARTS FACTORY) παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «CARPEDIEM» του Χριστόφορου Δουλγέρη από το Σάββατο 7 Μαΐου.