Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Το ταξίδι του Sugartown - Οι Γαμπροί!

Το ταξίδι του Sugartown - Οι Γαμπροί!
Ακόμη ένα διεθνές βραβείο κέρδισε η ταινία με τίτλο Sugartown-Οι γαμπροί, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που χάραξε από την πρώτη της προβολή .

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο κέρδισε η ταινία με τίτλο Sugartown-Οι γαμπροί, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που χάραξε από την πρώτη της προβολή.

Το ντοκιμαντέρ Sugartown - Οι γαμπροί, σε σκηνοθεσία του Κίμωνα Τσακίρη και σε παραγωγή της Anemon, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο εξωτερικό.

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου η ταινία διαγωνίστηκε με τις 107 πιο σημαντικές τηλεοπτικές παραγωγές του κόσμου το 2007, στα πλαίσια του διαγωνισμού International Grand Prix for Author\'s Documentaries του Université Radiophonique et télévisuel internationale και απέσπασε το Βραβείο Silver Medal στο φεστιβάλ διεθνούς κύρους, Monte Carlo Television Festival.

Αλλά δεν είναι η πρώτη διάκριση του καθώς, έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και βραβείο κοινού στο φεστιβαλ της Θεσσαλονίκης το 2006, επίσης εχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σηνοθετη στο δεύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου την Κύπρου το 2007.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Sugartown - Οι Γαμπροί έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, τον Νοέμβριο 2006, ενώ στις ελληνικές αίθουσες βγήκε τον Ιανουάριο 2007 από την Rosebud, κόβοντας πάνω από 20.000 εισιτήρια.

Ήταν ανάμεσα στις πέντε πιο εμπορικές ελληνικές παραγωγές του 2007, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, το γαλλο-γερμανικό κανάλι ARTE/ZDF, το φινλανδικό YLE, το ΕΚΚ και τον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Η ΕΡΤ πρόκειται να προβάλλει την ταινία σε τέσσερα επεισόδια το 2008-2009. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία: www.anemon.gr/sugartown.html.

Σχετικές ειδήσεις
10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας Ατίθασες στο ΦΚΘ
07.10.2016 17:29
Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την ταινία Ατίθασες /Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν / Deniz Gamze Ergüven, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.
Βραβείο FIPRESCI για τη νέα ταινία του Στεφάν Μπριζέ στο Φεστιβάλ Βενετίας
13.09.2016 15:26
Το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που μόλις ολοκληρώθηκε, απονεμήθηκε στον Γάλλο σκηνοθέτη Στεφάν Μπριζέ και την ταινία του με τίτλο «Une vie» (A woman's life).
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δεύτερο Διεθνές βραβείο για την ταινία ΔΗΛΟΣ 2015 του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα
09.06.2016 15:41
Η ταινία ΔΗΛΟΣ 2015, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Μπακού του Αζερπμπαϊτζάν.