Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

To Reworks Festival παρουσιάζει τον Max Richter

To Reworks Festival παρουσιάζει τον Max Richter

Ο Max Richter, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της τελευταίας δεκαετίας, μέσω του Reworks συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”- ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Ο συνθέτης του μουσικού αυτού είδους με 6 άλμπουμ στο ενεργητικό του, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικά για το Reworks, την τελευταία του δουλειά “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons” που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Deutsche Grammophon.  


Με μια λαμπρή καριέρα 20 περίπου ετών, συνθέσεις για κινηματογραφικές ταινίες όπως τα “Waltz with Bashir” (Χρυσή Σφαίρα στο Φεστιβάλ Καννών), “Το Νησί των καταραμένων”, “Perfect Sense”, “Lore”, “ Prometheus” του Ridley Scott“Οι τελευταίες ημέρες στον Άρη” κ.α, ο Max Richter συνέθεσε μουσική για την Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Μ. Βρετανίας, το Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου και τις Κρατικές Aκαδημίες Μπαλέτου της Νορβηγίας και της Ολλανδίας. Έχει λάβει πολλές βραβεύσεις και υποψηφιότητες, ενώ κορυφαία στιγμή ήταν η βράβευσή του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσικής.


Το τελευταίο του πρότζεκτ περιλαμβάνει την μουσική για την σειρά “The Leftovers” του ΗΒΟ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους: Tilda Swinton, Robert Wyatt, Future Sound of London.


Το  “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons” θεωρείται ήδη ως ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Η ανασύνθεση στο φημισμένο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι αποτελεί μια προσωπική επανεπεξεργασία που επιτρέπει τον ακροατή να αναγνωρίζει το πρωτότυπο έργο αλλά την ίδια στιγμή να το απολαμβάνει μέσα σε ένα εντελώς νέο και εκπληκτικό φως το οποίο τον μεταφέρει σε μια άγνωστη ηχητική περιοχή.  


Στην παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Richter θα συνοδεύεται από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις.


Σύνθεση/ πιάνο / πλήκτρα: Max Richter

Mουσική Διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Σολίστ: Γεώργιος Κανδυλίδης (Βιολί)


http://www.reworks.gr/
http://www.maxrichtermusic.com/
http://www.deutschegrammophon.com/en/artist/richter/

Σχετικές ειδήσεις
Reworks 2016 στη Θεσσαλονίκη
18.08.2016 11:35
Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. Τρείς λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την πρεμιέρα της Κάρμεν στο κατάμεστο Ηρώδειο
25.07.2016 15:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Κάρμεν του Μπιζέ, -της τελευταίας παραγωγής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2015/16-, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στο κατάμεστο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Valentine goes Megaron: Το Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει τον έρωτα!
05.02.2016 12:38
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με χορό και μουσική, στο διήμερο εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Tango Acropolis Festival και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.