Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

25 Χρόνια Winnie η Μάγισσα, του Κόρκυ Πωλ στη γκαλερί Follow your Art

25 Χρόνια Winnie η Μάγισσα, του Κόρκυ Πωλ στη γκαλερί Follow your Art

Η γκαλερί Follow your Art στα Κύθηρα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Κόρκυ Πωλ (Korky Paul). Το 1986 ο Κόρκυ Πωλ ανέλαβε την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Oxford University Press ‘Winnie the Witch’ με το οποίο και τιμήθηκε το 1987 με το πρώτο βραβείο παιδικού βιβλίου της Αγγλίας.

Η σειρά των παιδικών βιβλίων Winnie η Μάγισσα, των Valerie Thomas και Korky Paul, έχει σήμερα 6 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο το κόσμο και  έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες.


Η καριέρα του ως εικονογράφου άρχισε στην Ελλάδα, όταν ανέλαβε να εικονογραφήσει μιά σειρά από παιδικά βιβλία εκμάθησης ‘Aγγλικών της Bασίλισσας’. Αργότερα εικονογράφησε πολύ επιτυχημένα βιβλία των εκδοτικών οίκων Oxford, Penguin, Random House κ.α. Τα έργα του έχουν παρουσιασθεί σε όλο τον κόσμο ενώ εκτίθονται μόνιμα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και της Αμερικής.

Οι εικονογραφήσεις της Winnie της Μάγισσας παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα Κύθηρα, για να γνωρίσει το κοινό τα αναρχικά αλλά λεπτομερή σχέδια του Κόρκυ Πωλ, με τα φωτεινά χρώματα, από νερομπογιές, στυλό και μελάνια, που είναι ξεχωριστά για τα ‘θυελώδη’ χαρακτηριστικά τους.

Ο Κόρκυ Πωλ ζει μόνιμα στην Αγγλία και ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του περνάει στα Κύθηρα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Ψηφίδες Χρόνου: Έκθεση της Μαρίας Σχινά στην γκαλερί Follow your Art
16.08.2016 12:23
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ψηφίδες Χρόνου” της Μαρίας Σχινά, στην γκαλερί Follow your Art στο Καψάλι.
Η Εποχή του Ηλεκτρισμού: Έκθεση του Στέφανου Ρόκου στην γκαλερί Follow Your Art
26.07.2016 11:59
Ο Στέφανος Ρόκος εκθέτει, από τις 7 Αυγούστου 2016, για πρώτη φορά στα Κύθηρα παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του “Η Εποχή του Ηλεκτρισμού” στην γκαλερί Follow Your Art.
Δάκρυα στην Έρημο: Έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου στην Follow Your Art Gallery
13.06.2016 10:45
Η Follow Your Art Gallery εγκαινιάζει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Κριστέλλας Δημητρίου με τίτλο «Δάκρυα στην Έρημο».
Follow me: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου
03.03.2016 15:02
Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στη Βέροια εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο Follow me.