Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους Fade In: τα αποτελέσματα

Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους Fade In: τα αποτελέσματα

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο OTE TV παρουσιάζουν το Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους Fade In.

Με πρώτο βραβείο την υλοποίηση του καλύτερου σεναρίου σε ταινία μικρού μήκους. Η διαδικασία κατάθεσης υποβολής σεναρίων ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Κατατέθηκαν 424 σενάρια που αξιολογήθηκαν, ένα προς ένα, από την πενταμελή επιτροπή του διαγωνισμού:
- Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτης)
- Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός)
- Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου)
 - Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD)
 - Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού)


Μετά από προσεκτική μελέτη, η επιτροπή επέλεξε τα εξής σενάρια:

1. Αφροδίτη - Αβραάμ Σεκέρογλου
2. Η Νύχτα στο Αιγαίο - Δημήτρης Τοσίδης
3. Κόμπρα - Γρηγόρης Ρέντης / Γιώργος Φουρτούνης
4. LUZ - Ζακλίν Λέντζου
5. Τεμπέλης Ήλιος - Δημήτρης Παπαναστασίου


Οι δημιουργοί θα ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με την υποστήριξη του OTE TV και θα παρακολουθήσουν, μεταξύ των άλλων σεμιναρίων σχετικά με το σενάριο , εργαστήριο pitching σεναρίου από τους Αλεξάνδρα Μπουσίου, Γρηγόρη Κοκκινάκη και Αγάθη Δαρλάση. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουν το σενάριο τους στην επιτροπή, σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, προκειμένου να επιλεχθεί εκείνο που θα γυριστεί σε ταινία.

Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου στην Πάτμο και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.


Πιο συγκεκριμένα το Μεγάλο Βραβείο περιλαμβάνει:

Ολοκληρωμένη υποστήριξη της ταινίας του νικητή σε όλα τα στάδια παραγωγής:
• Script editing του σεναρίου
• Casting και location scouting στην Αθήνα
• Συνεργείο και εξοπλισμός για γύρισμα μέχρι πέντε ημέρες
• Ολοκληρωμένο post production (editing, sound design, music recording, mixing, grading, after effects για τους τίτλους, υποτιτλισμός & DCP)

Η ταινία θα υποβληθεί στα κυριότερα διεθνή φεστιβάλ, θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου 2015 και στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα διεξαχθεί 24-30 Ιουλίου 2014. Αποτελεί σημείο συνάντησης και πλατφόρμα έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές και εξελίσσεται σε θεσμό στον κόσμο του κινηματογράφου, αλλά και του νησιού.


Η συνεργασία του φεστιβάλ με τον OTE TV ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την οργάνωση και παραγωγή, στα πλαίσια του ομώνυμου εργαστηρίου, της σπονδυλωτής ταινίας ντοκιμαντέρ «Life in the Borderlands- Πορτραίτα της Πάτμου» και συνεχίζεται και φέτος με το διαγωνισμό σεναρίου FADE IN, με σκοπό την υποστήριξη νέων κινηματογραφιστών.

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
10.02.2017 13:54
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF διεξήχθη από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017. Φιλοξένησε πάνω από 150 ταινίες από 30 χώρες, ενώ 60 από αυτές έκαναν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του Νέου Σινεμά: Μυθοπλασία μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.
Film Factory Short Film Fund 2016: Διαγωνισμός Χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους
11.08.2016 16:03
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV, προσκαλούν – για δεύτερη συνεχή χρονιά – σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής 2016 στο Σχολείο του Σινεμά
04.05.2016 13:12
Το Σχολείο του Σινεμά για τον Μάιο-Ιούνιο 2016 οργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων, στον οποίο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής για εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες σεναριογράφους και ηθοποιούς, επίσης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το μάθημα κινηματογράφου στα σχολεία τους.