Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Βενεζουέλα Σήμερα

Η Βενεζουέλα Σήμερα
Το Τριανόν φιλοξενεί την Εθνική Κινηματογραφία της χώρας του Τσάβες, σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα , με τίτλο «Η Βενεζουέλα σήμερα», από τη New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το Τριανόν φιλοξενεί την Εθνική Κινηματογραφία της χώρας του Τσάβες, σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Η Βενεζουέλα σήμερα», από τη New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Τριανόν, το οποίο θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα είναι αφιερωμένο στο βενεζουελανικό σινεμά .

Από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα εννέα σπάνιες ταινίες και ντοκιμαντέρ για τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, τον Ούγο Τσάβες και τη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται μια συνέντευξη με τον Ούγο Τσάβες από την Αλέιδα Γκουεβάρα με τίτλο «Ο Τσάβες, η Βενεζουέλα κι η Νέα Λατινική Αμερική» (Chávez, Venezuela and the new Latin America), η μικρού μήκους «Μπολίβαρ για Πάντα. Πολίτης της Ελευθερίας» (Bolívar eterno. Ciudadano de la libertad), οι μεγάλου μήκους «Ένα Σπίτι με Θέα στη Θάλασσα» (Una Casa con vista al mar) και «Μια ζωή, Δύο Μονοπάτια» (Una Vida y dos mandados), καθώς και τα ντοκιμαντέρ «Η Επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» (Chavez: Inside the Coup. The Revolution Will Not Be Televised), «Μπολιβαριανή Βενεζουέλα. Ο Λαός στον Αγώνα ενάντια στον Τέταρτο Παγκόσμιο Πόλεμο» (Venezuela bolivariana: pueblo y lucha de la IV guerra mundial), «Μουσική κι Επανάσταση» (Tocar y Luchar), «Δεν θα επιστρέψουν. Η Επανάσταση της Βενεζουέλας Σήμερα» (No volverán. The Venezuelan Revolution now) και «Revolución. Απλά Μαθήματα Επανασταστικής Πρακτικής» (¿¡ Revolución !?).

Info
Κινηματογράφος Τριανόν Filmcenter, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101
Τηλ.: 210 8215469, 8222702
Από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου
Διοργάνωση: New Star-εταιρεία διανομής, Πρεσβεία Βενεζουέλας
Καθημερινά από τις 20.30 τρεις ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο

Σχετικές ειδήσεις
29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
04.10.2016 14:39
Μαχητικά και αποκαλυπτικά, με συγκλονιστικές εικόνες και ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που ξεπερνούν τα όριά τους, είναι τα φιλμ που προβάλλονται στο 29ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Πάμε για Επανάσταση;, του Ζαν-Μαρί Πουαρέ
26.04.2016 11:31
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη 1η Μαΐου 2016 την ταινία Πάμε για Επανάσταση; (Les Visiteurs 3: La Révolution) του Ζαν-Μαρί Πουαρέ, με τους Ζαν Ρενό και Κριστιάν Κλαβιέ.
Ο Θεός δεν μοιράζει καραμέλες, του Βαγγέλη Καλαμπάκα στο Τριανόν
15.01.2016 10:48
Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ παρουσιάζει αποκλειστικά το ντοκιμαντέρ "Ο Θεός δεν μοιράζει καραμέλες", του Βαγγέλη Καλαμπάκα από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.