Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Άγγιγμα γαίας: έκθεση της Τίνας Καραγεώργη στη γκαλερί Eleni Marneri

Άγγιγμα γαίας: έκθεση της Τίνας Καραγεώργη στη γκαλερί Eleni Marneri

H γκαλερί Eleni Marneri παρουσιάζει την έκθεση της Τίνας Καραγεώργη με τίτλο Άγγιγμα γαίας, από την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.


“Τη μαγική στιγμή που το χώμα και η φωτιά ενώνονται δημιουργείται το χρώμα και η λάμψη, κι από τον κόσμο των ιδεών παίρνουν μορφή και ήχο έργα μικρά πολύτιμα, μοναδικά, για να χαϊδέψουν απαλά το σώμα .”


Τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια, οι καρφίτσες και τα περιδέραια της Τίνας Καραγεώργη, είναι εξίσου όμορφα όταν δεν φοριούνται, όταν εκτίθενται ως έργα τέχνης. Καμωμένα από κεραμικό, Φαγιάνς και με σμάλτα και ζωγραφισμένα στο χέρι με χρυσό και ασήμι,  καθένα τους είναι εντελώς μοναδικό και ακολουθεί ένα σχέδιο που δεν θα επαναληφθεί ξανά.                                                                                                                        


Η Τίνα Καραγεώργη εμπνέεται από ποικίλες πηγές: τα μελανβαφή αγγεία, τα οθωμανικά κεραμικά της Νίκαιας, τις πανοπλίες των Μαχόμενων Βασιλείων της Κίνας ή τις προϊστορικές βραχογραφίες στα υψίπεδα της Αφρικής. Και δημιουργεί πάντοτε μοναδικά κοσμήματα.


Η Τίνα Καραγεώργη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη. Η σχέση της με την κεραμική ξεκινάει από πολύ παλιά τότε που παιδί παρακολουθούσε τους κεραμίστες στο Μαρούσι. Ξεκίνησε κεραμική στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1984 και έκτοτε δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί  κοσμήματα αποκλειστικά σε κεραμικό και πορσελάνη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Τα έργα της έχουν επίσης επιλεχτεί σε πολλές Biennale σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Είναι όλα Ψέμα: έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
09.05.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016.
Στο Πέρασμα Των Αιώνων: Έκθεση της Τίνας Μάσχα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
18.02.2016 14:43
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει την Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.