Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Άγγιγμα γαίας: έκθεση της Τίνας Καραγεώργη στη γκαλερί Eleni Marneri

Άγγιγμα γαίας: έκθεση της Τίνας Καραγεώργη στη γκαλερί Eleni Marneri

H γκαλερί Eleni Marneri παρουσιάζει την έκθεση της Τίνας Καραγεώργη με τίτλο Άγγιγμα γαίας, από την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.


“Τη μαγική στιγμή που το χώμα και η φωτιά ενώνονται δημιουργείται το χρώμα και η λάμψη, κι από τον κόσμο των ιδεών παίρνουν μορφή και ήχο έργα μικρά πολύτιμα, μοναδικά, για να χαϊδέψουν απαλά το σώμα .”


Τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια, οι καρφίτσες και τα περιδέραια της Τίνας Καραγεώργη, είναι εξίσου όμορφα όταν δεν φοριούνται, όταν εκτίθενται ως έργα τέχνης. Καμωμένα από κεραμικό, Φαγιάνς και με σμάλτα και ζωγραφισμένα στο χέρι με χρυσό και ασήμι,  καθένα τους είναι εντελώς μοναδικό και ακολουθεί ένα σχέδιο που δεν θα επαναληφθεί ξανά.                                                                                                                        


Η Τίνα Καραγεώργη εμπνέεται από ποικίλες πηγές: τα μελανβαφή αγγεία, τα οθωμανικά κεραμικά της Νίκαιας, τις πανοπλίες των Μαχόμενων Βασιλείων της Κίνας ή τις προϊστορικές βραχογραφίες στα υψίπεδα της Αφρικής. Και δημιουργεί πάντοτε μοναδικά κοσμήματα.


Η Τίνα Καραγεώργη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη. Η σχέση της με την κεραμική ξεκινάει από πολύ παλιά τότε που παιδί παρακολουθούσε τους κεραμίστες στο Μαρούσι. Ξεκίνησε κεραμική στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1984 και έκτοτε δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί  κοσμήματα αποκλειστικά σε κεραμικό και πορσελάνη. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Τα έργα της έχουν επίσης επιλεχτεί σε πολλές Biennale σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Eleni is bored again: Εικαστική έκθεση στο Hoxton
30.11.2016 12:22
Το Hoxton παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελένης Τωμαδάκη με τίτλο: Eleni is bored again: The end.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος
13.07.2016 13:26
Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016.
Rolling Stones: Έκθεση της Όλγας Γουλανδρή στη γκαλερί Spyral Art και στο Mykonos Blu Hotel
11.07.2016 15:54
Η Όλγα Γουλανδρή, επιστρέφει στη Μύκονο, από 22 έως 31 Ιουλίου 2016 στην γκαλερί Spyral Art, με την έκθεση της «Rolling Stones», έργα από την οποία θα εκτεθούν και στο ξενοδοχείο MΥΚΟΝΟS BLU, από 26 Ιουλίου ως 3 Αυγούστου 2016.