Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικές και εικαστικές εκδηλώσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Εκπαιδευτικές και εικαστικές εκδηλώσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Μετά τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας «Δ.Νομικός» και της επίσημης έναρξης του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης, το Σάββατο 12 Ιουλίου, ξεκινά ένα τριήμερο με εκπαιδευτικά προγράμματα- Ανοιχτό Εργαστήριο για παιδιά με τον Στέλιο Παναγιωτόπουλο, ξενάγηση στις εκθέσεις από την  επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού και παρουσίαση από τον J.Joshua Garrick της ατομικής του έκθεσης.

 

Συγκεκριμένα ο κύκλος των εκπαιδευτικών – εικαστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

           

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 11.00

Ξενάγηση στις εκθέσεις από την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού και παρουσιάση από τον J.Joshua Garrick της ατομικής του έκθεσης

 

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί από την Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια του εκθεσιακού κύκλου “White, Grey & a little Red” ξενάγηση στους χώρους των εκθέσεων. Παρόντες θα είναι αρκετοί από τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

 

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος εικαστικός φωτογράφος  J.Joshua Garrick θα ξεναγήσει το κοινό στην ατομική του έκθεση «Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος». Στο πλαίσιο της ξενάγησης, ο J.Joshua Garrick θα μιλήσει τόσο για την έμπνευση του έργου του από τα γλυπτά της Ελληνικής Αρχαιότητας όσο και για τη μοναδική τεχνική εκτύπωσης σε επεξεργασμένο αλουμίνιο DiBond που χρησιμοποιεί, προσδίδοντας στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα το εντυπωσιακό απτικό του βάθος.

 

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στους εκθεσιακούς χώρους του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη και της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

 

Στέλιος Παναγιωτόπουλος: Το Πλοίο Νεράιδα

Ανοιχτό Εργαστήριο στο SAF 13-15 Ιουλίου 2014

 

Φιλοξενούμενος από το SAF στο πλαίσιο της ατομικής του έκθεσης «Το Πλοίο Νεράιδα», ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού σε ένα «ανοιχτό εργαστήριο γλυπτικής» που θα πραγματοποιηθεί  στον χώρο από την Κυριακή 13 έως και την Τρίτη 15/7.

Για τρεις ημέρες, από τις 11.00-13.00 και από τις 18.00-20.00 το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το εργαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έργου που θα δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη με τη χρήση ready made υλικού (ξύλο, μέταλλο, μηχανικά εξαρτήματα κ.ά.) σχετικού με τον εκθεσιακό χώρο και την αρχική λειτουργία του.

Την Κυριακή 13/7 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά (από 6-14 ετών). Τα παιδιά θα επισκεφθούν την έκθεση για να κατανοήσουν την ιδέα της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών, ενώ στη συνέχεια με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη θα δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
04.01.2017 15:47
Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Άσυλο Ανιάτων
12.12.2016 12:44
Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, που περιλαμβάνουν από μπαζάρ μέχρι εικαστικές εκθέσεις.
Santorini Arts Factory: Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2016
07.07.2016 16:45
Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) κλείνοντας 2 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιώντας με ιδιαίτερη απήχηση και επιτυχία δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ (2014 & 2015), παρουσιάζει το πρόγραμμα του για το φετινό καλοκαίρι.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.