Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου με τις ζωγραφικές του «Πτήσεις» στην Αίθουσα Τέχνης αντί

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου με τις ζωγραφικές του «Πτήσεις» στην Αίθουσα Τέχνης αντί

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου φθάνει στην Αντίπαρο, με  μια ακόμη ζωγραφική του «πτήση», ο Χρήστος Κεχαγιόγλου. Μετά από 23 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 60 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ζωγράφος «προσγειώνεται» στην Αίθουσα Τέχνης αντί  έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου, με μια νέα σειρά αισιόδοξων έργων του. Η καινούργια του δουλειά – παράλληλη με την αναδρομική παρουσίαση του έργου του στην  Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο - επικεντρώνεται στο φως και στο χρώμα του καλοκαιριού. Με την χαρακτηριστική  ζωγραφική του τεχνοτροπία, «περιδιαβαίνει τον κόσμο μας με τον αέρα μιας άλλης, ανάλαφρης, εσωτερικής πραγματικότητας».

 

Ποιος χώρος και ποιος χρόνος, τι είναι στ’ αλήθεια άραγε το πραγματικό; Τα τοπία του Χρήστου Κεχαγιόγλου αντιστρέφουν τις σχέσεις, γίνονται ζυγαριές όπου επάνω τους ο θεατής μπορεί να ακουμπήσει την καθημερινότητα του, αυτό που θεωρεί πραγματικό χρόνο και χώρο και να τα ζυγίσει.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η Αθηνά Σχινά για τις Πτήσεις Δωματίου:

«Τα μικρά γίνονται μέγιστα και τα μεγάλα συρρικνώνονται ή ελαχιστοποιούνται σαν την Αλίκη του Lewis Carroll να περιδιαβαίνει κάμπους και χωριά, θάλασσες και νησιά, βλέποντας τα μέσα στην τσέπη της ποδιάς της, άλλοτε πάλι κρατώντας τα μέσα στην παλάμη της, καθώς ονειρεύεται. […] Χρώματα και σχήματα διαμορφώνουν τον μίτο ενός παραμυθιού. Το τυχαίο και απροσδόκητο, το αμελητέο και το σημαντικό, αλλάζουν τους παρονομαστές τους στα κλάσματα ενός χρόνου που διασυνδέει το παρελθόν με το παρόν. Τα έργα του  Χρήστου Κεχαγιόγλου παρουσιάζονται σαν συνεχόμενες στιγμές απογειώσεων από την τύρβη της καθημερινότητας κι απ’ τα γρανάζια της φθοράς που θολώνουν το βλέμμα και το κάνουν μίζερο και μυωπικό. Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου μας μυεί στην δική του πατριδογνωσία των ανοιχτών οριζόντων και των αποθησαυρισμάτων που αναδύονται από τα βάθη μιας «αρχαίας» χαράς για τη ζωή».          

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής και τέχνης: έκθεση στο ΚΠΙΣΝ
23.09.2016 13:45
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ. Η έκθεση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.
Καταφύγια έρωτος: Έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
21.07.2016 11:39
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε οργανώνει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο «Καταφύγια έρωτος», από τις 22 Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου 2016.
Αίθουσα Τέχνης Αντί: εικαστικό πρόγραμμα για το Καλοκαίρι 2016
24.06.2016 17:21
Η Αίθουσα Τέχνης αντί που βρίσκεται στο Κάστρο Αντιπάρου παρουσιάζει το πρόγραμμα της για το καλοκαίρι του 2016.
Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε
18.04.2016 15:11
Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.