Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ουτοπία 2: Ομαδική έκθεση στη Venus Art Gallery του Astir of Paros

Ουτοπία 2: Ομαδική έκθεση στη Venus Art Gallery του Astir of Paros

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση επιμελείται η Βέτα Ρεντζεπέρη – Μιχαηλίδη σε συνεργασία με τη Νατάσα Λάβδα, που φιλοξενείται στη Venus Art Gallery του Astir of Paros, με τίτλο UTOPIA 2 (ΟΥΤΟΠΙΑ 2).

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: Απόστολος Λάβδας, Μαρία Κτιστοπούλου, Γιάννης Κουτσούρης και Αντώνης Αθανασίου .

 

Απόστολος Λάβδας: Ο καλλιτέχνης μεταβάλει τη ζωγραφική επιφάνεια σε τρισδιάστατα έργα με διάθεση σκηνογραφίας σε μία ανάμειξη τεχνικής και συναισθημάτων. Τα πλοία του είναι πλοία δουλειάς που μεταφέρουν το μόχθο, ο καλλιτέχνης όμως μέσα από τους χρωματικούς του συνδυασμούς τα εκτελεί με παιχνιδιάρικη διάθεση, «μέσα από τις σκληρές επιβλητικές γραμμές ξεπροβάλει η ελπίδα».

Τα πλοία σαν πηγή έμπνευσης τα ανακαλεί από το παρελθόν του όταν, επιστρέφοντας από τις σπουδές του στο Παρίσι και επιλέγοντας το λιμάνι του Πειραιά για το ατελιέ του αποτυπώνει στα πρώτα του ζωγραφικά έργα τα πλοία που περνούν νυχθημερόν από το παράθυρό του. Τώρα, μετά από 40 χρόνια, αγναντεύωντας το Ιόνιο από το εξοχικό του η ζωτική εικόνα των περαστικών πλοίων επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική εκτέλεση.

 

Μαρία Κτιστοπούλου: Μέσω του έργου της αναφέρεται στην απειλητική πλευρά της θάλασσας και στο ελκυστικό και σαγηνευτικό κάλεσμά της. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της, την παντοδυναμία της και την καθυπόταξη μας στην ανυπακοή του υγρού στοιχείου. Μέσω της τέχνης, λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής και ζωγραφικής εκφράζεται η επιθυμία των ανθρώπων να εξευμενίσουν το υγρό στοιχείο, την καταιγίδα, την τρικυμία, ώστε να μην αποτελέσει πηγή δυστυχίας και ανατροπής.

 

Γιάννης Κουτσούρης: Όντως εκπληκτικά είναι τα κατεξοχήν ποιητικά σε έμπνευση και σε εικαστική απόδοση «όντα» του Γιάννη Κουτσούρη, τα οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση. Από τους πρωτοπόρους των κινουμένων σχεδίων στη χώρα μας δημιουργεί μέσω της ζωγραφικής πολύχρωμους, όμορφους και αινιγματικούς κόσμους γεμάτους θάλασσες, ουρανούς και αλλόκοτα γοητευτικά πλάσματα.

 

Αντώνης Αθανασίου: Ευαισθητοποιημένος στα αντικείμενα που αποτελούν το άμεσο περιβάλλον μας ή που, καλύτερα, μέσα από τα οποία ενορχηστρώνεται η καθημερινότητά μας, ο Αντώνης Αθανασίου αποτυπώνει με έναν ποιητικό τρόπο το εκάστοτε θέμα του δίνοντας σάρκα και οστά στα εξαρτήματα της ανθρώπινης υπόστασης.

 

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Ο Πρόσφυγας, ομαδική έκθεση στη Gallery ArtΠρίσμα
06.12.2016 14:40
Η Gallery ArtΠρίσμα, στον Πειραιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ''Ο Πρόσφυγας''.
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Η Ελληνική Σημαία: Ομαδική έκθεση στην Gallery Genesis
05.07.2016 15:28
H gallery genesis κάνει τα τελευταία εγκαίνια της σαιζόν 2015 – 2016, στις 14 Ιουλίου 2016 με την ομαδική έκθεση «Η Ελληνική Σημαία».
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.