Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

7 Καρδίες - Λέττα Βασιλείου

7 Καρδίες - Λέττα Βασιλείου

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το βιβλίο 7 Καρδίες, της Λέττας Βασιλείου.

 

«Ποτέ δεν θα αναγνωρίσεις την αγάπη. Θα αγαπιέσαι, μα δεν θα αγαπάς. Θα βασανίζεσαι ακόμη κι όταν ο άλλος σε αγαπά και σ’ το δείχνει. Δεν θα το βλέπεις. Θα ζεις με την αμφιβολία και την ανασφάλεια ότι δεν είσαι αρκετός ό,τι και να κάνεις. Κι αυτό θα σε κάνει πολύ δυστυχισμένο. Γιατί θα νιώθεις λίγος, μικρός και μόνος. Κάθε μέρα και πιο μόνος. Γιατί δεν αγαπά εκείνος που πιστεύει πως δεν αγαπήθηκε».

«Και η ελπίδα που λες πως θα του δώσεις;»

«Η ελπίδα, όπως είναι γνωστό, μένει πάντα τελευταία. Την ελπίδα θα τη φτιάξει μόνος του, με την επιλογή του».

Ένας χαρισματικός νέος άνθρωπος ζει με την κατάρα να μην αγαπήσει ποτέ. Μια ιστορία που ταυτίζει το μύθο με την πραγματικότητα, το πεπρωμένο με την επιλογή, τον αναγνώστη με τον ήρωα. Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται σαν παραμύθι, ένα παραμύθι που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

 

Τελικά η αγάπη ή η έλλειψη της αγάπης είναι κατάρα, τύχη ή επιλογή;

Πόσο μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας αν αυτό υπάρχει;

Γραμμένο σε μια εποχή που κυριαρχεί το ρομάντζο και η ροζ λογοτεχνία του lifestyle,

το βιβλίο 7 Καρδιές έρχεται να επαναπροσδιορίσει το ρομαντικό, με την κλασική του έννοια,

στοιχείο και τους συμβολισμούς.

Ένα βιβλίο διαφορετικό, που θα αγαπηθεί πολύ.

 

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής, σε μια προσφυγική γειτονιά όπου το απόγευμα οι άνθρωποι έβγαζαν τις καρέκλες έξω από το σπίτι τους και τα παιδιά έπαιζαν στο δρόμο μέχρι να βραδιάσει. Ήταν εκείνη η εποχή που όταν περνούσε ο παγωτατζής γινότανε πανηγύρι και του Αγιαννιού πηδούσαν τις φωτιές.

Η οικογένεια μετακόμισε στα Μελίσσια όταν η Λέττα ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το τοπίο άλλαξε. Οι εικόνες της πολύβουης γειτονιάς έγιναν εικόνες «χωριού», όπου και πάλι τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό όλη μέρα και μόνο αργά το βράδυ μαζεύονταν στα σπίτια. Έτσι η ελευθερία, το παιχνίδι, η χαρά και η φαντασία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, σε σημείο που τα «σοβαρά», όπως η ορθογραφία και τα μαθηματικά, να μένουν συχνά πίσω έναντι της ποίησης, των παραμυθιών και των ιστοριών που έγραφε.

Στα έντεκά της η μουσική μπήκε στη ζωή της Λέττας. Με μέσο την κιθάρα βρήκε έναν νέο τρόπο να εκφράζεται καλλιτεχνικά. Μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς όπως ο γνωστός συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής ο οποίος τη μύησε στον κόσμο των μουσικών (εκ)φράσεων.

Πήρε το πτυχίο και το δίπλωμά της με άριστα και διακρίσεις και, χωρίς να εγκαταλείψει τη συγγραφή, ακολούθησε καριέρα καθηγήτριας κιθάρας. Μέσα από εκεί γεννήθηκε μία κιθαριστική ομάδα από νέους ταλαντούχους κιθαριστές που, με μαθήματα, σεμινάρια , παιχνίδια, συναυλίες και διαγωνισμούς, κατακτούν πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις.

Είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής και κιθάρας στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση και σε γνωστά μουσικά ιδρύματα της Αθήνας. Έχει εκδώσει έως σήμερα δεκατρία παιδικά βιβλία και τρία παιδικά cd σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες .

Οι 7 καρδιές είναι ένα βιβλίο μετάβασης στη συναισθηματική ενηλικίωση, προς τιμήν της αγάπης, της μίας και μοναδικής κινητήριας δύναμης της ζωής .

Σχετικές ειδήσεις
Nyos, η τελετή της αθωότητας - Βασίλειος Φ. Δρόλιας
29.12.2016 11:49
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Nyos, η τελετή της αθωότητας του Βασίλειου Φ. Δρόλια.
Καρδιές σακατεμένες του Hervé Le Corre
19.12.2016 10:27
Από τις εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου κυκλοφορεί το βιβλίο, Καρδιές σακατεμένες του Hervé Le Corre σε μετάφραση Γιάννη Καυκιά.
Έλξη και πάθος:  Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας στο Εν Πλώ
18.10.2016 11:59
Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού «Έλξη και πάθος» Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον Χώρο βιβλίου και Πολιτισμού «ΕΝ ΠΛΩ».
Η γειτονιά - Γκονσάλο Μ. Ταβάρες
16.08.2016 11:04
Η γειτονιά με τους δέκα φανταστικούς κυρίους είναι το έργο που επιλέγει ο ίδιος ο Γκονσάλο Μ. Ταβάρες για να συνεχίσει τον διάλογό του με τους Έλληνες αναγνώστες και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Άγριο παραμύθι - Καίσαρας Βαγιέχο
18.07.2016 10:30
Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Άγριο παραμύθι του Περουβιανού Καίσαρα Βαγιέχο, σε μετάφραση, και με εκτενές επίμετρο, της Δήμητρας Παπαβασιλείου.