Ο Δήμος Θήρας και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το  Athens House of Photography και το Φωτογράφο Γιώργο Βεντούρη / Ventouris Photography έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Σαντορίνη την δουλειά του γνωστού Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz για την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 6 Ιουλίου, παρουσία του καλλιτέχνη, στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Πύργου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

O W. Abranowicz ασχολείται  με την ταξιδιωτική και αρχιτεκτονική φωτογραφία εδώ και 35 χρόνια και είναι συνεργάτης πολλών εντύπων όπως τα Conde Naste Traveler, Esquire, Vogue, NYT Magazine και Architectural Digest. Έχει φωτογραφήσει επανειλημμένα  στην Ελλάδα, με έμφαση το νησί της  Σαντορίνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος της δουλειάς του για τη χώρα μας από το 1988 έως και το 2007.

Την έκθεση θα προλογίσει ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαιωάννου.

Ο William Abranowicz έχει εκδόσει δύο βιβλία για την Ελλάδα, το “The Greek File”, με εισαγωγή του Edmund Keeley και το “Hellas, Photographs of Modern Greece” με εισαγωγή του Louis de Bernieres.

Η έκθεση, που εντάσσεται στο Έτος Πoλιτισμού 2014, θα εγκαινιαστεί με τη λήξη ενός τετραήμερου σεμιναρίου φωτογραφίας από τον W. Abranowicz. Tο σεμινάριο θα στεγαστεί στην Εστία του Πύργου και θα διδάξει σε προχωρημένους φωτογράφους τη μεθοδολογία δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου με διδασκαλία φωτογράφισης κ επιλογής εικόνων.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συν-διοργάνωση με:

Αthens House of Photography |   Ventouris Photography 

Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου  |   Δήμο Θήρας  | Πολιτιστικό Σύλλογο Εστία Πύργου