Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Photographs From the Greek File: Έκθεση του William Abranowicz στη Σαντορίνη

Photographs From the Greek File: Έκθεση του William Abranowicz  στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το  Athens House of Photography και το Φωτογράφο Γιώργο Βεντούρη / Ventouris Photography έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Σαντορίνη την δουλειά του γνωστού Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz για την Ελλάδα.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 6 Ιουλίου, παρουσία του καλλιτέχνη, στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Πύργου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 

O W. Abranowicz ασχολείται  με την ταξιδιωτική και αρχιτεκτονική φωτογραφία εδώ και 35 χρόνια και είναι συνεργάτης πολλών εντύπων όπως τα Conde Naste Traveler, Esquire, Vogue, NYT Magazine και Architectural Digest. Έχει φωτογραφήσει επανειλημμένα  στην Ελλάδα, με έμφαση το νησί της  Σαντορίνης.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος της δουλειάς του για τη χώρα μας από το 1988 έως και το 2007.

 

Την έκθεση θα προλογίσει ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαιωάννου .

 

Ο William Abranowicz έχει εκδόσει δύο βιβλία για την Ελλάδα, το “The Greek File”, με εισαγωγή του Edmund Keeley και το “Hellas, Photographs of Modern Greece” με εισαγωγή του Louis de Bernieres.

 

Η έκθεση, που εντάσσεται στο Έτος Πoλιτισμού 2014, θα εγκαινιαστεί με τη λήξη ενός τετραήμερου σεμιναρίου φωτογραφίας από τον W. Abranowicz. Tο σεμινάριο θα στεγαστεί στην Εστία του Πύργου και θα διδάξει σε προχωρημένους φωτογράφους τη μεθοδολογία δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου με διδασκαλία φωτογράφισης κ επιλογής εικόνων.

 

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συν-διοργάνωση με:

Αthens House of Photography |   Ventouris Photography 

Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου  |   Δήμο Θήρας  | Πολιτιστικό Σύλλογο Εστία Πύργου

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
Έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στο Μέγαρο Γκύζη
17.08.2016 16:25
Το Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη εγκαινιάζει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου, με τίτλο Από τον Kάμπο της Σύρου στη Σαντορίνη.
Έκθεση τελειόφοιτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
10.06.2016 13:02
Από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, διοργανώνεται έκθεση από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε».
Έκθεση των πρωτοετών μαθητών του BlackBox Photography
07.06.2016 14:55
To BlackBox Photography σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης των πρωτοετών μαθητών του, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 21:00.
Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64: έκθεση του Robert McCabe στην γκαλερί Citronne
11.04.2016 11:43
Στην έκθεση του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe στην γκαλερί Citronne, παρουσιάζονται 50 ασπρόμαυρες φωτογραφίες με θέμα τα «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64».