Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

"Ιχνογραφία [ichnografía]": έκθεση στη Mare gallery στην Κρήτη

Η Mare gallery - Thalassa Beach Resort στα Χανιά της Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση "Ιχνογραφία [ichnografía]", από 4 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2014.

 

Ιχνογραφία [ichnografía] Σύνθετο ουσιαστικό από τη λέξη Ίχνος (ουσ.) = αποτύπωμα, πατημασιά ή σημάδι, χνάρι ή αχνάρι, ή ιδέα από κάτι, και Γραφή (ουσ.) = κείμενο , γραπτή γλώσσα, γραπτό ή έντυπο μέσο επικοινωνίας.

 

Χωρίς ίχνη.

 

Τι σημαίνει ο όρος «ίχνος»; Το παρελθόν, μια ανάμνηση, μια σκιά από κάτι που κάποτε υπήρχε. Είναι ο ίσκιος που τελικά θα εξαφανιστεί, όπως όλα γύρω μας κάποια στιγμή. H λέξη ίχνος παραπέμπει επίσης στην ιστορία – και ίσως στη γνώση.

 

Η έννοια «Ιχνογραφία» ανήκει στους όρους που είναι αδύνατο να αποδοθούν μονολεκτικά στα αγγλικά. Αποκτά νόημα μόνο μέσα από τα συμφραζόμενα.

 

Αυτή η έκθεση αποτελεί ερμηνεία του έργου τριών καλλιτεχνών υπό το πρίσμα του όρου «Ιχνογραφία». Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για έναν ύμνο στην απλότητα, στη διακριτική απαλότητα, στην περισυλλογή και στην υπομονετική διεργασία, όπως και στο χρόνο και στη μνήμη βεβαίως.

 

Δωμάτια κατασκευασμένα από σχεδόν άυλα υλικά, περιπλανώμενο φως, εκατομμύρια κουκκίδες, τελείες και κόκκοι άμμου. Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το έργο του Νίκου Παπαδόπουλου, του Simon Schubert και του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

 

Με 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα σχέδια του Νίκου Παπαδόπουλου δικαίως του έχουν χαρίσει αναγνώριση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ο Simon Schubert ζει και εργάζεται στην Κολωνία, Γερμανία. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Αυστρία, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

 

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2012 είχε την πρώτη του ατομική έκθεση, αλλά συμμετείχε για χρόνια σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, τη Στοκχόλμη και το Παρίσι.

 

Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή

 

Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια .

 

 

*Λεζάντα έργου: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Roar, μελάνι σε χαρτί, 2013

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
10.01.2017 14:11
Η gallery genesis παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεση της Μαίρης Νταγιαντά, με τίτλο "Διαδρομές".
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο: Έκθεση των Όλγας Βερυκάκη & Μανούσου Χαλκιαδάκη στη Mare gallery
09.06.2016 14:07
Η Mare gallery εγκαινιάζει τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Όλγας Βερυκάκη και του Μανούσου Χαλκιαδάκη με τίτλο «Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο».