Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

"Ιχνογραφία [ichnografía]": έκθεση στη Mare gallery στην Κρήτη

Η Mare gallery - Thalassa Beach Resort στα Χανιά της Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση "Ιχνογραφία [ichnografía]", από 4 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2014.

 

Ιχνογραφία [ichnografía] Σύνθετο ουσιαστικό από τη λέξη Ίχνος (ουσ.) = αποτύπωμα, πατημασιά ή σημάδι, χνάρι ή αχνάρι, ή ιδέα από κάτι, και Γραφή (ουσ.) = κείμενο , γραπτή γλώσσα, γραπτό ή έντυπο μέσο επικοινωνίας.

 

Χωρίς ίχνη.

 

Τι σημαίνει ο όρος «ίχνος»; Το παρελθόν, μια ανάμνηση, μια σκιά από κάτι που κάποτε υπήρχε. Είναι ο ίσκιος που τελικά θα εξαφανιστεί, όπως όλα γύρω μας κάποια στιγμή. H λέξη ίχνος παραπέμπει επίσης στην ιστορία – και ίσως στη γνώση.

 

Η έννοια «Ιχνογραφία» ανήκει στους όρους που είναι αδύνατο να αποδοθούν μονολεκτικά στα αγγλικά. Αποκτά νόημα μόνο μέσα από τα συμφραζόμενα.

 

Αυτή η έκθεση αποτελεί ερμηνεία του έργου τριών καλλιτεχνών υπό το πρίσμα του όρου «Ιχνογραφία». Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για έναν ύμνο στην απλότητα, στη διακριτική απαλότητα, στην περισυλλογή και στην υπομονετική διεργασία, όπως και στο χρόνο και στη μνήμη βεβαίως.

 

Δωμάτια κατασκευασμένα από σχεδόν άυλα υλικά, περιπλανώμενο φως, εκατομμύρια κουκκίδες, τελείες και κόκκοι άμμου. Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το έργο του Νίκου Παπαδόπουλου, του Simon Schubert και του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

 

Με 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα σχέδια του Νίκου Παπαδόπουλου δικαίως του έχουν χαρίσει αναγνώριση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ο Simon Schubert ζει και εργάζεται στην Κολωνία, Γερμανία. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Αυστρία, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

 

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2012 είχε την πρώτη του ατομική έκθεση, αλλά συμμετείχε για χρόνια σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, τη Στοκχόλμη και το Παρίσι.

 

Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή

 

Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια .

 

 

*Λεζάντα έργου: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Roar, μελάνι σε χαρτί, 2013

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο: Έκθεση των Όλγας Βερυκάκη & Μανούσου Χαλκιαδάκη στη Mare gallery
09.06.2016 14:07
Η Mare gallery εγκαινιάζει τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Όλγας Βερυκάκη και του Μανούσου Χαλκιαδάκη με τίτλο «Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο».
17.12.2015 11:41
Για 12η συνεχή χρονιά, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" στις 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της "Άρσις".
Τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
14.12.2015 16:40
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις των Χαράλαμπου Δερμάτη, Δημήτρη Ζουρούδη και Γιάννη Σκαλτσά, που θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.
Η Σοφία Παπακώστα στην 17η Mediterranea στο Μιλάνο
23.11.2015 11:38
Η Σοφία Παπακώστα, καλλιτέχνης από την Κύπρο, η οποία ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εκπροσωπείται από τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, συμμετείχε στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών, στην έκθεση Mediterranea 17 "No Food's Land" - Young Artists Biennale.
Η ομαδική έκθεση Art2Give στην Blender Gallery
05.11.2015 17:06
H Blender Gallery σε συνεργασία με το KINARI Design, το ETHOS Art και τον οργανισμό Αλληλεγγύη - Solidarity Now εγκαινιάζουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 την έκθεση "Art2Give" όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έργα σύγχρονων Αμερικανών ζωγράφων.