Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Sterna Nisyros Residences και Time Capsule Art Project στη Νίσυρο

Sterna Nisyros Residences και Time Capsule Art Project στη Νίσυρο

Σε μια μοναδική τοποθεσία, εντός του μεσαιωνικού κάστρου στον Εμπορειό Νισύρου, δημιουργείται η Sterna Nisyros Residences.

 

Μια νέα πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της εκλεκτικής διαμονής, της αισθητικής και της τέχνης.

Σε ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε ένα ήσυχο νησί, μακραίωνης ιστορίας που ενθαρρύνει την ενδοσκόπηση και αντιστέκεται στην έντονη εμπορευματοποίηση και στο μαζικό τουρισμό. Ο Εμπορειός άλλωστε συνοψίζει όλη τη δύναμη της Νισύρου. Σκαρφαλωμένος στην κορυφογραμμή του νησιού προσφέρει μια επιβλητική θέα του ηφαιστείου και του Αιγαίου και καλεί τον επισκέπτη να εξευρευνήσει τα κατάφυτα από την τοπική χλωρίδα, μονοπάτια του.

 

Σύλληψη και Ανάπτυξη Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης.

 

Η Sterna Nisyros Residences φιλοδοξεί να αποτελέσει παράλληλα, το πεδίο συνάντησης καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσω του νέου προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, σε επιμέλεια της Ελένης Κούκου, επιχειρεί να φέρει σε διάλογο τη σύγχρονη δημιουργία με τις πολλαπλές εκφάνσεις του περιβάλλοντος της Νισύρου.

 

Για το φετινό καλοκαίρι του 2014 το Time Capsule Art Project θα φιλοξενήσει στη Sterna Nisyros Residences τον Κώστα Μπασάνο, την Augusta Atla, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και την ομαδική έκθεση design It's all, oh so souvenir to me! Vol.2

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπασάνος εγκαινιάζει 1-30 Ιουλίου το νέο πρόγραμμα Time Capsule Art Project σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα παρουσιάσει την ενότητα Falling, νέα έργα που θα δημιουργηθούν in situ, σε διάλογο με την ανεξάντλητη ενέργεια του ηφαιστειακού τοπίου.

 

 

Η Δανή εικαστικός και performer Augusta Atla θα παρουσιάσει 1-18 Αύγουστου την εγκατάσταση με τίτλο I am Colour, ένα έργο που κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και παραπέμπει σε σκηνικό από παλιό σπίτι. Η χρήση υφασμάτων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της δουλειάς της, ενώ το έντονο χρώμα λειτουργεί σα μεταφορά της γονιμότητας και της ανάπτυξης.

 

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συμμετέχει στο πρόγραμμα 20 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου. Θα δουλέψει νέα σχέδια δημιουργώντας το Nisyros storyboard. Τις τρεις τελευταίες μέρες της φιλοξενίας του ο χώρος θα είναι επισκέψιμος 6-10μμ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα νέα σχέδια που θα αποτελούν το Nisyros storyboard και να παρακολουθήσει μια παρουσίαση από τον ίδιο για το σύνθετο έργο του.

 

Τέλος, το Time Capsule Art Project σε συνεργασία με το occhi concept store παρουσιάζει 7 με 22 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση design It's all, oh so souvenir to me! Vol.2. Τι θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ; Αυτή είναι η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν περισσότεροι από 60 Έλληνες designers. Το Sterna Nisyros Residences θα γίνει ένα νέο ιδανικό περιβάλλον για την καλύτερη κατανόηση αυτού του γόνιμου διαλόγου μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου design.

Σχετικές ειδήσεις
MIRfestival 2016: Περιπετειώδες, συναρπαστικό, επαναστατικό, ευρηματικό
24.11.2016 17:02
Το 5ο MIRfestival σύγχρονης τέχνης, προσκαλεί το κοινό της Αθήνας σε ασυνήθιστους αλλά και σε ιστορικούς χώρους, να ανακαλύψει την πιο σύγχρονη πλευρά του ζωντανού θεάματος, να συναντήσει καλλιτέχνες με όραμα και με προτάσεις, να δει, να ακούσει, να σκεφτεί και κυρίως να συμμετάσχει στη γιορτή.
7Ply Project 2016: Skateboard Art Festival στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
07.10.2016 13:33
Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έρχονται με τα…skateboards τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου (εγκαίνια: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 19:00-22:00), στο πλαίσιο του φετινού, "7Ply Project" που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Συνθέρμια plus 2016
13.06.2016 12:52
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης.
Η σύγχρονη ελληνική σκηνή στο Reims Scènes d’Europe στην Comedie de Reims
27.01.2016 12:29
Η σύγχρονη ελληνική δηµιουργία έχει την τιµητική της στο φεστιβάλ Reims Scènes d’Europe µε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε διάφορες αθηναϊκές σκηνές, όπως στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, στη Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2016 στην Αλκυονίδα
26.01.2016 16:38
Η NEW STAR, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας και το Japan Foundation, διοργανώνουν Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιαπωνικού Κινηματογράφου στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema στις 3,5,6 και 7 Φεβρουαρίου.