Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Κυρία Προέδρου στη Θερινή Αυλαία

Η Κυρία Προέδρου στη Θερινή Αυλαία

Η “Πολιτεία Θεάτρου” παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κλασική κοινωνικοπολιτική κωμωδία “Η Κυρία Προέδρου” των Μωρίς Ιννεκέμ (1863-1926) & Πιέρ Βεμπέρ (1869-1942) σε διασκευή της Μαρίας Μπαλτατζή, στη Θερινή Αυλαία την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014.

               

Το έργο “Η Κυρία Προέδρου” είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων & ανατροπών στην οποία μέσα από το άφθονο γέλιο αναδεικνύονται όλα τα φαινόμενα σήψης που επικρατούν στα Υπουργεία. Η κακοδιοίκηση, η ρουσφετολογία, η αναξιοκρατία, η ατιμία που υμνεί την τιμιότητα, η δικαιοσύνη που βρίσκεται μόνιμα εν αδίκω, το σεξ σαν κυρίαρχος παράγοντας επηρεασμού για κοινωνική άνοδο είναι όλα αυτά διαχρονικές «αξίες».  Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Παρίσι στις αρχές 20ου αιώνα.

 

Το Υπουργείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Γαλλίας, του Γκρε, μετατρέπεται σε αρένα παρεξηγήσεων, ίντριγκας και ερώτων. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γκαστόν Τρικουάν, διάγει έναν απόλυτα ενάρετο συζυγικό βίο, έχοντας συμβιβαστεί και με την ταπεινή καταγωγή της συζύγου του, αλλά και με τη δική του επαγγελματική στασιμότητα. Την πλήξη και την ανία της ζωής του, διαταράσσει η άφιξη ενός μουσικού θιάσου στην πόλη με πρωταγωνίστρια την διάσημη Γκωμπέτ. Μια φάρσα του άτακτου Εισαγγελέα του Γκρέ, θα οδηγήσει την Γκωμπέτ στο σπίτι του Τρικουάν. Στο σπίτι του όμως φθάνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Γκωντέ, ο οποίος δεδομένης της απουσίας της συζύγου του Τρικουάν σε ταξίδι, θεωρεί ότι η Γκωμπέτ είναι η κυρία Τρικουάν, πράγμα που δεν διαψεύδoυν, από φόβο, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Ο Υπουργός δεν αργεί να υποκύψει στη γοητεία της Γκωμπέτ και προσπαθεί επιστρέφοντας στο Παρίσι να αναβαθμίσει τον Τρικουάν προκειμένου να μετατεθεί στο Παρίσι, ώστε να συναντά την Γκωμπέτ. Δυστυχώς όμως στο Υπουργείο καταφθάνουν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-η Αγλαία, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Η ζωή του Υπουργού Δικαιοσύνης θα δυσκολέψει πολύ. Επιπρόσθετα, ο Γραμματέας του, που τον αντιπαθεί φοβερά του βάζει συνέχεια τρικλοποδιές για να τον καταστρέψει.

                                                             

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία , Διδασκαλία Ρόλων, Σκηνικά, Κοστούμια, Μουσική Επένδυση: Μαρία Μπαλτατζή

Φωτογραφία-Επιμέλεια Αφίσας: Γιώργος Θεοδωρίδης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βέτα Γκατζά, Νίκος Δερτιλής, Παναγιώτης Δημάκης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Aχιλλέας Ματούλης, Μαρία Μπαλτατζή, Παναγιώτης Παπαναστασίου


Σχετικές ειδήσεις
Η κυρία της νύχτας, του Γιάννη Μαρή στο Θέατρο Κιβωτός
04.01.2017 15:25
Οι «Θεατρικές Σκηνές» και η ομάδα «naan» παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, «Η κυρία της νύχτας» στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ.
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
Πυγμαλίων - Ωραία Μου Κυρία στο Θέατρο Πάνθεον
19.10.2016 13:26
Στο Θέατρο Πάνθεον θα κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου 2016 το έργο Πυγμαλίων - Ωραία Μου Κυρία, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.
Τελευταίες παραστάσεις για την «Κυρία της Νύχτας» στο θερινό Gazarte
26.07.2016 13:40
Οι τελευταίες παραστάσεις στο θερινό Gazarte, όπου παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία η «Κυρία της Νύχτας», το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή που σκηνοθέτησε η Φρόσω Λύτρα, θα δοθούν στις 26, 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2016.
Η κυρία της νύχτας, του Γιάννη Μαρή στο θερινό Gazarte
10.05.2016 12:54
Η θεατρική ομάδα naan και το gazARTE παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή «Η κυρία της νύχτας» σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα από 15 Ιουνίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.