Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Κίνδυνοι: Ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Κίνδυνοι: Ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon ανακοινώνει τη  διεξαγωγή ημερίδας με τίτλο «Παιδί και Διαδίκτυο. Ευκαιρίες, Προκλήσεις , Κίνδυνοι»  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,  την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Kατέχοντας ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων για γονείς , εκπαιδευτικούς και παιδιά με τίτλο  “nick in action”.

Στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι γνωστό ότι τα παιδιά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο «μπροστά σε έναν υπολογιστή» . Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά σερφάρουν και παίζουν με το διαδίκτυο  συχνά χωρίς έλεγχο και για πολλές ώρες. Η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση ενώ πολλές φορές σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ανηλίκων.

Το Nickelodeon πιστό στον σκοπό της κοινωνικής του προσφοράς και στο πλαίσιο των δράσεων προσανατολισμένων σε νέους και παιδιά, ανέλαβε την οποία ανέλαβε ήδη από την έναρξη εκπομπής του προγράμματος του στην Ελλάδα, επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μέσω ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμοδίων φορέων από την πλευρά της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου, να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση  και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παράλληλα με τις παθογένειες που προκαλείται  από την λανθασμένη χρήση τις αιτίες αλλά και τις λύσεις του από την άλλη. Στόχος του η  πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών, των γονέων  και των εκπαιδευτικών.

Η θεματολογία  της ημερίδας περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό Διαλέξεων, Εργαστηρίων (Workshops), καθώς και Ελεύθερων Ανακοινώσεων, όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες αλλά και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

 

Παράλληλα, θα διεξαχθεί   ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατήριου και την συμμετοχή παιδιάτρων, ψυχολόγων, επιχειρηματιών, αθλητών κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
08.03.2016 10:19
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά: Ημερίδα στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.02.2016 16:45
H Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής εμπλουτίζει τη Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει για το σκοπό αυτό στους χώρους της, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Beethoven lives upstairs στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.02.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παράσταση Beethoven lives upstairs.
«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.12.2015 11:13
Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς έρχεται με μια νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 19 Δεκεμβρίου 2015.
Χριστούγεννα 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
10.12.2015 12:07
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί και φέτος να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για μικρούς και μεγάλους.