Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Σκάζκα. Σαν Παραμύθι - Τηλέμαχου Μαράτου

Σκάζκα. Σαν Παραμύθι - Τηλέμαχου Μαράτου

Από τις εκδόσεις ΘΙΝΕΣ κυκλοφορεί το βιβλίο του Τηλέμαχου Μαράτου, με τίτλο Σκάζκα. Σαν Παραμύθι.


Σκάζκα, σημαίνει στα ρώσσικα παραμύθι… ιστορίες που λένε στα παιδιά πριν κοιμηθούνε.

Σκάζκα, όμως, έγινε και το παρατσούκλι της ηρωίδας του βιβλίου, της Αναστάζια, όταν μπήκε στον μεθυστικό κόσμο της μόδας στο Παρίσι.

Η ζωή της έγινε ένα συναρπαστικό παραμύθι, τέτοιο που δεν ήταν βέβαιη αν το ζει, το ονειρεύεται ή το φαντάζεται..

Η «Σκάζκα», μια έφηβη Ρωσσίδα, θύμα βιασμού, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό της, και βυθίζεται στην κόλαση του κυκλώματος της πορνείας, αλλά από μία απίστευτα τυχερή συνάντηση μπαίνει στο ακριβώς αντίθετο σύμπαν  του διεθνούς τζετ-σετ.

Γύρω από την μυθιστορηματική ζωή της  Σκάζκα αναδύεται όλο το μωσαϊκό των κοινωνικών στρωμάτων κατά τη δεκαετία του ’90, ένα αμάλγαμα από νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Ρώσσοι χωρικοί και μαφιόζοι, Ιταλοί αριστοκράτες που απεχθάνονται τις αρχές και τις αξίες της αστικής τάξης και μαφιόζοι, ένας καρδινάλιος,  φωτογράφοι και διαφημιστές, κακομαθημένες νεαρές και μοντέλα.

Υπό το βλέμμα της Σκάζκα ανιχνεύονται οι ενδόμυχες σκέψεις, οι ανείπωτες επιθυμίες, τα αχαλίνωτα πάθη και η αφόρητη πλήξη των ανθρώπων που είναι πάντα στο υπόβαθρο της κοσμοπολίτικης  κοινωνίας.

Το βιβλίο δείχνει ένα καλειδοσκόπιο από τοπία και χώρους που κατοικούν αριστοκράτες, πλούσιοι αστοί, εκκεντρικοί καλλιτέχνες και μοντέλα.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο παραμύθι - Καίσαρας Βαγιέχο
18.07.2016 10:30
Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Άγριο παραμύθι του Περουβιανού Καίσαρα Βαγιέχο, σε μετάφραση, και με εκτενές επίμετρο, της Δήμητρας Παπαβασιλείου.
Τα μαύρα - Αρκάς
24.02.2016 11:06
Από τις εκδόσεις Γράμματα κυκλοφορεί το βιβλίο, Τα μαύρα του Αρκά.
Οι δεινόσαυροι των Αθηνών - Τηλέμαχος Κώτσιας
27.01.2016 10:42
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Οι δεινόσαυροι των Αθηνών - Ταξίδι σε λάθος χώρα του Τηλέμαχου Κώτσια.
Κάποτε μαζί με τον απόντα: παρουσίαση στο Πόλη θέατρο
30.11.2015 13:06
Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στο Πόλη Θέατρο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της νεαρής συγγραφέως Κατερίνας Χατζηκυριάκου «Κάποτε μαζί με τον απόντα», ένα παραμύθι για μεγάλους μέσα από τις σκέψεις ενός μικρού παιδιού σε 24 αυτοτελείς ιστορίες, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Σοκόλη σε εικονογράφηση Δημήτρη Αστερίου
Το Όνομα - Φίλιππος Πλιάτσικας
12.11.2015 12:17
Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το μυθιστόρημα του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Το Όνομα» και παράλληλα κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος»