Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Athens Fringe Live 2014: η δεύτερη εβδομάδα

Athens Fringe Live 2014: η δεύτερη εβδομάδα

Tί βλέπουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Athens Fringe Live 2014 – 16η έως 22η Ιουνίου 2014.


H πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού πέρασε σαν αστραπή με το Athens Fringe Live να χρωματίζει μουσικά, θεατρικά, εικαστικά , κινηματογραφικά και χορευτικά την Αθήνα που ονειρευτήκαμε! Η παράσταση «Ραντεβού στην Αθήνα» έδωσε το σήμα για την έναρξη του 6ου κατά σειρά πολύχρωμου καλλιτεχνικού φεστιβάλ, όπου δημιουργοί , ΜΚΟ και ενεργοί πολίτες «καταλαμβάνουν» συμβολικά την πόλη για ένα μήνα. Την εβδομάδα που ακολουθεί, οι εκδηλώσεις πολλαπλασιάζονται, εμπλουτίζονται και καλούν τους Αθηναίους να ενωθούν στον πανηγυρικό ρυθμό του Athens Fringe Live!


Δευτέρα 16η & Τρίτη 17 η Ιουνίου

Η αρχή της εβδομάδας αποτελεί για εμάς μια ιδανική ημέρα για διασκέδαση! Έτσι η ομάδα Life n’ Art Theater, παίρνει τη θέση της και μας συντροφεύει με ιστορίες και τραγούδια από τη δεκαετία του ’40 μέχρι το ’70, αναβιώνοντας τις όμορφες στιγμές της παλιάς Αθήνας.

Θεατρική παράσταση: Life n’ Art Theater
«Ραντεβού στην Αθήνα»
Ώρα 21.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Πέντε ηθοποιοί κι ένα πιάνο συναντιούνται επί σκηνής. Θεατρίνοι της εποχής μας διασκεδάζουν και μας διηγούνται τις ιστορίες τους με τραγούδια από τη δεκαετία του ’40 μέχρι το ’70, αναβιώνοντας τις όμορφες στιγμές της παλιάς Αθήνας. Ένα ταξίδι στην Αθήνα του "τότε" με φόντο τα σοκάκια της Πλάκας και τις βόλτες της Φωκίωνος Νέγρη.


Τετάρτη 18η Ιουνίου

Δράσεις: Praksis
Workshop “Athens Drug Scene”
Ώρα: 18.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: Ελεύθερη

Workshop για το ξέσπασμα της επιδημίας HIV το 2011 & στους τρόπους αντιμετώπισης. Στον διωγμό που υπέστησαν οι γυναίκες χρήστριες επί 2012 και στη σημερινή κατάσταση. Στις νέες ψυχοτρόπες ουσίες που κυκλοφορούν στην Ε.Ε. καθώς και στην καμπάνια Support. Don't panish.


Χορός/Performance: Η Ομάδα Ανατολίτικου Χορού Αλληλεγγύης
«Ανατολικοί  Άνεμοι Αγάπης»
Ώρα 21.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Μια χορευτική-αφηγηματική βραδιά, με θέμα την αγάπη, το πάθος και τον έρωτα για ζωή που τρέφει κάθε λαός και που είναι βασισμένη στο πέρασμα των τσιγγάνικων επιρροών από την Ευρώπη. Σαν μεταναστευτικά πουλιά, κουβαλώντας και παρασύροντας μαζί τους τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις της Ανατολής, τους ανέμους της Αραβίας, του ήχους της Β. Αφρικής, μα πάνω από όλα την αύρα της φιλελεύθερης νομαδικής ψυχής τους, οι τσιγγάνοι ένωσαν τις ζωές τους με τις παραδόσεις και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών χωρών, εμπνέοντάς τους το πάθος για ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα- διεκδίκηση στην αγάπη. Γυναίκες-σύμβολα χορεύουν και τραγουδούν για την πολυπόθητη αγάπη... την ίδια τη ζωή..από τις άκρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, έως τα παράλια της Μ. Ασίας και τη χώρα μας. Μια αφηγηματική εισαγωγή, οχτώ χορογραφίες και ένα τραγούδι επίλογος συνθέτουν μια χαρούμενη χορευτική συνάντηση.


Πέμπτη 19η Ιουνίου

Live: Ingvar
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Οι Ingvar παίζουν μουσική με έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που τα κύματα φτάνουν στην ακτή. Φέρνοντας απαλά νέα πράγματα κάθε φορά.


Παρασκευή 20η & Σάββατο 21η Ιουνίου

Θέατρο: Θεατρική ομάδα Αίολος
«ο Μικρός Εγώ»
Ώρα 21.00 & 23.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Πέντε ηθοποιοί, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, επιστρέφουν στη γειτονιά του Κώστα Ταχτσή και εισβάλλουν σε ένα σπίτι με αυλή και πολλά δωμάτια πρόθυμα να γεμίσουν με τον ήχο από τα κέρματα που έπεσαν από τα χέρια  του Κωστή και κάθε Κωστή που πλήρωσε τα λάθη των άλλων, που πλήγωσε τους άλλους, που προσευχήθηκε στην οικογένεια και την έκανε τέχνη.
«Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μέσα απ’ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες. Οι γυναίκες εξουσίαζαν τα βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια σαν απόλυτοι μονάρχες. Όταν έκανα την Οκτωβριανή μου Επανάσταση, δεν τις εξόρισα απ’ τη ζωή μου. Τις αποκεφάλισα.
Κι από τότε ζω μόνο και μόνο για να έχω τύψεις».

Κ. Ταχτσής


Κυριακή 22η Ιουνίου

Live: DUO Q10 & friends
«Αυτοσχεδιασμοί, ρυθμοί & “Μουσικές του Κόσμου”»

Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Όσον αφορά την έμπνευση και το μουσικό υλικό, όλα είναι εφικτά : graphic-improvisation, ποιήματα , avant-guard, θόρυβος, μάγματα, αρχαία ελλάδα, arabic, flamenco, latin, hindi, μέχρι domenico scarlatti!...αρκεί να υπάρχει ένας προσωπικός τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας, αν δεν πρόκειται για σύνθεση του ενός.

Είναι ένας καλός τρόπος προσωπικής έκθεσης, σε styles που δεν κατέχεις πάντα, προκειμένου να δομήσεις θρύμματα ή λάθη που προκαλούν συγκίνηση. Είναι κάτι σαν τον ήλιο ή τη θάλασσα μέσα σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
Εβδομάδα Καναδικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
16.01.2017 13:43
Για πρώτη φορά διοργανώνεται Εβδομάδα Καναδικού Κινηματογράφου στην Αθήνα από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να γνωρίσουν τον σύγχρονο κινηματογράφο του Καναδά.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: 1 φεστιβάλ, 5 μέρες, 18 μουσικά σχήματα, 35.000 επισκέπτες
31.05.2016 11:12
Το Athens Technopolis Jazz Festival πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες! Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας το μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
Το φεστιβάλ Back to Athens 4 επιστρέφει στα Εξάρχεια
30.05.2016 11:36
Για μία εβδομάδα από τις 3 – 11 Ιουνίου, 2016, το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens/4 θα δώσει ένα δυναμικό παρόν στην ιστορική πλατεία Εξαρχείων. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες ζωντανεύουν χώρους επάνω και γύρω από την πλατεία, με εκδηλώσεις, εκθέσεις, περφόρμανς, μουσικά δρώμενα, ομιλίες και προβολές. Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας.
Athens Fringe Live 2016: Δηλώσεις συμμετοχής
31.03.2016 15:35
Το Athens Fringe Live, στο οποίο έχουν παρελάσει τα τελευταία 7 χρόνια πάνω από 2.500 καλλιτέχνες, 500 παραστάσεις, 350 συναυλίες, 280 εκθέσεις, επανέρχεται για 8η χρονιά και θα διεξαχθεί από τις 9 Μαΐου έως τις 30 Ιουλίου γεμίζοντας το κέντρο της Αθήνας με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων θεματικών!
Ο Parov Stelar live στο Release Athens 2016
23.02.2016 15:45
Η δεύτερη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου με headliner τον Parov Stelar και την μπάντα του! Ο Αυστριακός μουσικός / παραγωγός θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.